Ciocolata de casa, o afacere de 1,5 milioane de euro!

Dupa ce parintii ii alintau in copilarie, aducandu-le acasa delicioasa ciocolata ce se producea la fabrica de lapte praf din Remetea, judetul Harghita, un cuplu a dorit sa reinvie gustul unic si au fondat in 2000 o fabrica de ciocolata de casa. Astazi, cifra de afaceri a societatii lor sare de 1,5 milioane de europe an.
E uordm;or de ghicit faptul ca numele marcii produselor vine de la prenumele nostru End – Ibo Endre ?si Ibolya . Am inceput fabricarea ciocolatei de casa in anul 2000 ducand astfel mai departe o traditie de familie, parintii noordm;trii lucrand la renumita fabrica de lapte praf din Remetea unde se producea atat inghetata cat ?si ciocolata de casa, noi moordm;tenind de la ei interesul fata de industria alimentara, isi incep povestea sotii Ibolya si Endre Laczko.
Dupa decesul sotului ei la mijloculanului trecut, Ibolya Laczko 41 de ani a preluat singura conducerea fabricii din Remetea. Activitatea de productie a ciocolatei de casa am inceput-o noi, membrii familiei impreuna cu cativa angajati intr-un imobil de 128 metri patrati situat langa locuinta noastra, in prezent societatea avand aproape 50 de angajati , iar datorita faptului ca ciocolata de casa a avut o cerere mare pe piata a fost necesara ?si o extindere a spatiilor de productie ?si a celor de depozitare astfel ca, in anul 2001 am construit fabrica de ciocolata de casa , unde se lucreaza ?si in prezent, mai spun fondatorii pe site-ul companiei.
Din nevoia de a se adresa unui numar mai mare de consumatori, End-Ibo a extins productia de la ciocolata de casa si la alte produse: turta dulce si sarut de cocos: Avand nevoie ?si de produse cu termen de valabilitate mai mare, in iunie 2005 a inceput constructia unei noi sectii de productie pentru doua produse noi ?si anume: Turta Dulce ?si Sarut de Cocos. Secretele acestora le-am invatat de la un partener din Ungaria de la care am achizitionat ?si tehnologia necesara pentru fabricarea lor, avand nevoie de produse cu termen de valabilitate mai mare.
Turta Dulce ?si Sarutul de Cocos nu contin conservanti, iar ciocolata de casa contine conservanti numai in lunile de vara ?si atunci intr-o cantitate foarte mica. Folosim ingredientele cele mai naturale ?si cele mai bune pentru a oferi produse de calitate superioara clientilor noordm;trii . Scopul nostru este de a pastra adevaratul gust al ciocolatei de casa , ciocolata care starneordm;te zambete atat pe fata copiilor cat ?si a adultilor, precum ?si amintiri placute. Este de ajuns sa guordm;ti o singura data din ciocolata de casa ?si vei fi vrajit pe viata de gustul ei, vorbesc fabricantii despre produsele End-Ibo. Potrivit datelor financiare prezentate de Ziarul Financiar, fabrica End-Ibo are o cifra de afaceri de circa 1,5 milioane de euro, iar suprafata pe care se desfasoara liniile de productie este de 450 de metri patrati.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *