Chr. Hansen va cumpăra Jennewein Biotechnologie GmbH

Chr. Hansen va cumpăra Jennewein Biotechnologie GmbH

DairyReporter informează că firma Chr. Hansen Holding A/S a încheiat un acord pentru achiziționarea tuturor acțiunilor Jennewein Biotechnologie GmbH, un jucător de frunte de pe piața oligozaharidelor din laptele uman (HMO).

HMO-urile sunt grupuri esențiale de zaharuri din lapte care apar în mod natural în laptele matern uman și hrănesc microbiomul sugarului (inclusiv bacteriile cu efect probiotic).

Ingredientele funcționale, în special HMO-urile și probioticele, conduc tendința de premiumizare a formulelor pentru sugari și există un potențial semnificativ de a crește penetrarea acestor două ingrediente și, de asemenea, de a crea amestecuri sinergice în viitor, Chr. Spuse Hansen. HMO-urile sunt produse industrial prin fermentare, care este o capacitate de bază a Chr. Hansen.

Se estimează că piața HMO-urilor va depăși 400 de milioane de euro (470 milioane de dolari) până în 2025 și mai mult de 1 miliard de euro (1,17 miliarde de dolari) pe termen lung. Jennewein are șase HMO-uri comercializate, o bază globală de clienți și un portofoliu de peste 200 de brevete acordate pe piețe cheie.

Achiziția este pe deplin în conformitate cu Chr. Strategia lui Hansen 2025 de a urmări achiziții care extind și consolidează platformele sale microbiene și de tehnologie de fermentare.

Mauricio Graber, CEO al Chr. Hansen a spus: „Sunt cu adevărat încântat că am ajuns la un acord pentru achiziționarea lui Jennewein. Piața HMO în creștere rapidă este un spațiu nou pe care îl urmărim cu un interes puternic de câțiva ani. În realitate, facem o investiție pe termen lung și un angajament față de HMO, care sunt convins că va aduce acționarilor noștri crearea de valoare pe termen lung.

Având în vedere piața abordabilă și ratele de creștere așteptate, acesta este acum al cincilea far strategic și va crește creșterea noastră organică după 2020/21. HMO-urile se potrivesc, de asemenea, perfect cu scopul nostru de a „crește o lume mai bună. În mod natural, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai complicate componente nutriționale ale naturii pentru cei mai prețioși și vulnerabili – sugarii nou-născuți și copiii mici ”. (…)

Graber a spus că Jennewein se potrivește puternic cu Chr. Portofoliul microbian Hansen, deoarece platforma sa de fermentare este, de asemenea, scalabilă și oferă un potențial de marjă bun pe termen lung, pe măsură ce volumele cresc.

„Jennewein este lider în industria HMO, cu o ofertă superioară de produse și un portofoliu IP și credem că compania deține o poziție de lider pe această piață relativ nouă și foarte interesantă. Produsele Jennewein vor avea sinergii funcționale puternice cu bacteriile noastre probiotice, cum ar fi LGG și BB-12 și combinarea companiilor va crea un avantaj competitiv și mai puternic. Mai mult decât atât, credem că angajații foarte talentați ai Jennewein vor fi o potrivire culturală puternică pentru Chr. Hansen. ”

Dr. Stefan Jennewein, fondator și CEO al Jennewein, a declarat: „Astăzi începem un nou capitol pe piața pre- și sinbiotică prin combinarea punctelor forte ale Chr. Hansen și Jennewein Biotechnologie. Acum 15 ani, Jennewein a început cu ambiția de a face oligozaharidele din laptele uman disponibile pentru toți sugarii.

Astăzi, HMO-urile au devenit un must-have pentru toate formulele premium pentru sugari. În timp ce inițial am fost foarte interesați de efectele antiinfecțioase ale HMO-urilor, în special împotriva virușilor patogeni umani, astăzi este clar că se pot aștepta efecte și mai benefice din combinația HMO-urilor cu probiotice. Astfel, Chr. Hansen este potrivirea perfectă pentru Jennewein pentru a aduce povestea HMO la nivelul următor. ”

Chr. Hansen intenționează să investească peste 200 milioane de euro (235 milioane de dolari) în active de producție până în 2025, inclusiv o investiție într-o fabrică cu câmp maro, pentru a extinde capacitatea HMO pentru a satisface cererea preconizată, o parte din care a fost deja asigurată pe termen lung contracte.

Chr. Hansen a declarat că perspectivele sale financiare pentru 2019/20 nu sunt afectate, iar ambiția financiară pe termen lung rămâne neschimbată. Activitatea HMO va face parte din domeniul sănătății și nutriției și va funcționa ca un lanț valoric separat, complet.

Se așteaptă ca Jennewein să genereze vânzări de aproximativ 50 de milioane de euro (58,7 milioane de dolari) în 2021, dar cu o pierdere netă de EBIT. Suma totală este de 310 milioane EUR (364 milioane USD), fără datorii. Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în septembrie 2020.

Jennewein a fost fondată de Dr. Stefan Jennewein și Dr. Klaus Jennewein. Dr. Stefan Jennewein se va transfera într-un rol de consilier șef științific și tehnologic, în timp ce Dr. Klaus Jennewein se va retrage din companie. Compania are aproximativ 100 de angajați cu sediul central în Bonn, Germania, producția fiind parțial externalizată către producători contractuali.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *