Chep va asigura serviciile de logistica pentru Delaco

Chep, lider mondial in servicii de reutilizare prin inchiriere a paletilor si-a anuntat intrarea pe piata serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al Delaco, unul dintre principalii jucatori de pe acest segment. Furnizorul de solutii logistice va prelua administrarea operatiunilor cu paleti prin implementarea serviciului de reutilizare prin inchiriere a paletilor, noteaza Progresiv.
Delaco devine, astfel, primul jucator de pe piata lactatelor care demareaza un proces de eficientizare a lantului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de Chep.
In piata bunurilor de larg consum, sectorul de lactate este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lantului de distributie mdash; livrare catre un numar mare de depozite, rata mai mare de picking si de manipulare fata de alte categorii, disponibilitate constanta a stocului de paleti, temperatura controlata de depozitare si transport, dar si prin caracterul fresh al produselor.
Externalizarea operatiunilor de gestiune a paletilor raspunde acestor nevoi, printre avantajele ei se numarandu-se reducerea costurilor si a riscurilor operationale, scurtarea timpului de livrare, dar si ?si imbunatatirea disponibilitatii la raft a produselor mdash; zone prioritare atat pentru producatori, cat ?si pentru marile lanturi de magazine. In acelasi timp, standardizarea calitativa a paletilor vizeaza eliminarea unor situatii precum refuzul la receptie de catre comerciant datorita paletilor neconformi ?si transportul retur la depozitul producatorului pentru repaletizare. In plus, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu. Colaborarea in lantul logistic contribuie la eficienta in transport, prin reducerea distantelor ?si a kilometrilor parcursi fara incarcatura, ceea ce se reflecta in reducerea semnificativa a emisiilor de CO2, se arata in comunicatul transmis de Chep.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *