Charlie Ottley colaborează cu AZM pentru dezvoltarea turismului agromontan din România

Charlie Ottley colaborează cu AZM pentru dezvoltarea turismului agromontan din România

În ecuația dezvoltării rural montane, experiențele unor promotori cu notorietate sunt întotdeauna binevenite.

Tocmai de aceea, reprezentantul Agenției Naționale a Zonei Montane, directorul direcției CEFIDEC, Dănuț Ungureanu, a avut o întâlnire de lucru cu Charlie Ottley și echipa sa, alături producătorul de film Corneliu Țepeluș și de cîțiva antreprenori din turism (Samir Teslovan – administratorul pensiunii „Casa Samir”, David Vaicăr – administratorul firmei „Carpathian Tourism”), din municipiul Toplița, județul Harghita.

De un real interes pentru interlocutori au fost subiectele desprinse din activitatea ANZM:

– Cursurile de formare destinate persoanelor care deservesc Punctele Gastronomice Locale (PGL)

– Preocupările Agenției de a promova și sprijini sistemul de cazare în locuințele private – “camere de închiriat în scop turistic”

– Mențiunea de calitate facultativă „produs montan”

– Conferința internațională anuală „Tourism and Rural Space in National and International Context – TARS”

Existența unor cursuri gratuite oferite de către ANZM pentru dezvoltarea PGL-urilor a fost apreciată de către toți cei prezenți.

Având în vedere experiența sa internațională, Charlie Ottley, a făcut următoarele recomandări:

– Oferirea de consiliere (gratuită) proprietarilor punctelor gastronomice locale cu privire la contabilitatea firmei. Mulți dintre aceștia nu cunosc ce impune întocmirea documentelor contabile, deoarece sunt persoane fără pregătire de specialitate.

– Promovarea camerelor libere, de închiriat, din cadrul fermelor, identificarea unui sistem de clasificare personalizat, specific.

Pentru detalierea unor aspecte cu privire la colaborările viitoare, a fost agreată propunerea de a avea loc o nouă întâlnire a echipei „Wild Carpathia” cu conducerea Agenției Naționale a Zonei Montane, în luna iulie sau septembrie a acestui an.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *