Cerere scăzută, stocuri mari de cacao în depozitele africane

Cerere scăzută, stocuri mari de cacao în depozitele africane

Dupa cum informeaza ConfectioneryNews, Le Conseil du Café Cacao (CCC), consiliul de reglementare pentru cacao din Côte d’Ivoire, a suspendat achiziția de cacao a cooperativelor, pentru a reduce cantitatea stocată în porturi, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mass-media locală a raportat că producătorii și cumpărătorii de ciocolată din Europa și Statele Unite au cerut celui mai mare producător de cacao din lume să amâne livrările programate pentru acest octombrie până în decembrie până mai târziu în an sau începutul anului viitor.

Se estimează că 100.000 de tone de fasole așteaptă la ferme și cooperative, în valoare de aproximativ o treime din producția lunară a țării în această perioadă a anului. „Este un ciclu vicios”, a declarat pentru Reuters un director al unei companii internaționale de export cu sediul în Abidjan.

„Nu avem suficient spațiu pentru a continua să cumpărăm cacao și să o păstrăm. Dacă reluăm exporturile către Europa și SUA chiar acum, ar fi loc aici.

”Încetinirea exporturilor afectează, de asemenea, capacitatea fermierilor de a asigura un venit pentru familiile lor, deoarece stocarea înseamnă că cooperativelor le lipsește bani și spațiu pentru a cumpăra mai multe fasole de la fermieri.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *