Ceaiuri îmbogățite cu proteine izolate din zer și spirulină

Ceaiuri îmbogățite cu proteine izolate din zer și spirulină

Arla Foods Ingredients a identificat ceaiul cu gheață bogat în proteine ​​ca fiind următoarea mare tendință a băuturilor. Cererea de băuturi funcționale, îmbogățite crește rapid. Numai în SUA, unde vânzările au crescut cu 51% între 2014 și 2019, se preconizează că piața va avea o valoare de 819 milioane USD până în 2024, notează FoodFactory.

Noi produse funcționale

Pentru a satisface această cerere, atât sporturile, cât și mărcile de masă caută să creeze noi produse funcționale pentru băuturi, și mulți își îndreaptă atenția spre ceai. Ceaiul cu gheață a fost mult timp popular ca o băutură sănătoasă datorită proprietăților sale antioxidante, iar multe produse poartă acum afirmații superalimentare. O modalitate de a-și crește valoarea nutritivă este de a adăuga izolat de proteine ​​din zer (WPI).

Beneficiile WPI pentru construirea și menținerea masei musculare sunt bine cunoscute și a fost utilizat în băuturile RTD de mulți ani. Cu toate acestea, îndeplinirea promisiunii unei băuturi bogate în proteine, menținând în același timp gustul curat și răcoritor al ceaiului, poate fi dificilă. Arla Foods Ingredients oferă trei soluții WPI stabile la procesare, care pot depăși această provocare, permițând crearea de băuturi delicioase cu ceai cu gheață bogată în proteine:

• Lacprodan Water poate fi utilizat pentru a face băuturi stabile în UHT cu un gust curat și asemănător apei.

• Lacprodan Clear poate fi utilizat pentru a face băuturi limpezi cu un profil natural și răcoritor de gust.

• Lacprodan WaterShake poate fi utilizat într-un ceai cu gheață, limpede și asemănător cu apa, care oferă 20g de proteine ​​și fără zahăr sau grăsimi.

Ulrik Bank Pedersen, Director General, America de Nord, la Arla Foods Ingredients, a declarat: ”Cererea de băuturi funcționale inovatoare este imensă, iar ceaiul cu gheață bogată în proteine ​​este modalitatea perfectă de a-l folosi. Unul dintre motivele pentru care ceaiul și proteinele sunt parteneri perfecti este că ambele oferă beneficii bine recunoscute pentru sănătate.

Ceaiul, care a fost băutura preferată de milioane de oameni din întreaga lume de secole, are o asociere puternică cu sănătatea. În mod similar, beneficiile proteinelor în domenii precum pierderea în greutate și creșterea musculară sunt din ce în ce mai căutate de consumatori”.

Clan label nu e o simplă lozincă

Afirmațiile privind eticheta curată sunt deosebit de importante în segmentul ceaiului înghețat, unde există o preferință puternică pentru produsele care sunt naturale și fără zahăr. Ulrik Bank Pedersen a adăugat: ”Oferind ceaiuri cu gheață bogată în proteine, producătorii pot pune o nouă rotire în favoarea consumatorilor consacrați fără a compromite gustul. Și, spre deosebire de unele ingrediente pentru băuturi, proteinele nu determină sunetele de alarmă.

De fapt este probabil să crească atracția. Indiferent dacă este vorba de un RTD sau de un shake, soluțiile noastre sunt modalitatea perfectă de a crea ceaiuri gustoase și convenabile cu gheață bogată în proteine, care potolesc setea consumatorilor conștienți de sănătate”.  Soluțiile WPI Arla Foods Ingredients pot ajuta producătorii să dezvolte ceaiuri cu conținut ridicat de proteine, cu următoarele beneficii:

-Gust zero de proteine

-Gust răcoritor de ceai cu gheață

-Extract de ceai adevărat

-Proteine ​​de înaltă calitate

-Fără zahăr

-Fara grasimi

-Fără lactoză

Spirulina: Moft sau proteina viitorului?

După ce Adunarea Națională a Franței a discutat ”Strategia Națională a Proteinelor Plantelor pentru Nutriția Umană și Animală”, EURACTIV France publică mai multe studii despre spirulină, un aliment bogat în proteine ​​și favorit printre francezi care poate ajuta la combaterea malnutriției. Într-un moment în care lista nutrițională a produselor alimentare se află la doar un clic distanță, problema proteinei se află în centrul unei dezbateri care merge până la vârful guvernelor.

Mai precis, în septembrie anul trecut, guvernul francez a declarat că dorește să aloce 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea proteinelor vegetale, în timp ce Adunarea Națională a discutat despre ”Strategia națională privind proteinele vegetale pentru nutriția umană și animală”.

Fie din motive de sănătate sau de mediu, reducerea consumului de carne este și va fi în viitor esențial. Cu toate acestea, pentru a compensa eventualele deficiențe, vegetarienii, ecologiștii și sportivii care optează pentru o dietă mai puțin ”cărnoasă”, apelează la alte surse de proteine. Unul dintre ei pare să fi devenit popular în ultimii ani: spirulina.

Cunoscută sub denumirea sa științifică ”Spirulina arthrospira platensis”, această microalgă din familia cianobacteriilor este, după cum indică și numele său, este o bacterie microscopică care crește în mod natural în lacurile de apă dulce din regiunile tropicale din Asia și Africa.

Spirulina, care este lăudată de site-urile de sănătate pentru conținutul său ridicat de proteine și este foarte populară în Franța. Francezii consumă aproape 400 de tone de microalge pe an, potrivit unui studiu recent realizat de Darwin Nutrition și Federația Franceză de Spirulină (FSF).

Conținut nutrițional ridicat

”Spirulina este un aliment cu un conținut nutrițional ridicat. Este bogată în vitamine, minerale, oligoelemente și acizi grași. Mai presus de toate, este o sursă importantă de proteine”, potrivit nutriționistului Arnaud Cocaul. Cu un conținut ridicat de proteine, spirulina a devenit o vedetă pe rețelele de socializare, unde se vând pastile, capsule și pulberi, iar fotografiile cu smoothie-uri pe bază de spirulină sunt partajate de zor.

Însă Spirulina i-a fascinat pe experți cu mult înainte de sosirea pe Instagram. În 2003, OMS a creat IIMSAM, o instituție interguvernamentală care promovează utilizarea micro-algelor de Spirulina împotriva malnutriției. De atunci, ONU și ONG-uri, cum ar fi Crucea Roșie, au dezvoltat misiuni de ajutor alimentar bazate pe acest aliment. NASA și Agenția Spațială Europeană sunt interesate și au anunțat că vor să o cultive în timpul misiunilor spațiale.

Nu este deloc surprinzător faptul că firmele și guvernele sunt interesate de Spirulina, având în vedere conținutul său nutritiv ridicat, ceea ce îl face un aliment de frunte în caz de deficiențe alimentare. Pe lângă proteinele pe care le conține, spirulina este compusă și din „numeroși agenți antioxidanți, cu protectori celulari care ne îmbunătățesc imunitatea și rezistența la infecție”, notează Arnaud Cocaul.

Spirulina, care este ușor de cultivat, este utilizată în regiunile afectate de foamete.

Conform FSF, spirulina necesită în medie de 10 ori mai puțină apă decât orice altă cultură, de 20 de ori mai puțin decât cerealele și de o sută de ori mai puțin decât apa necesară pentru creșterea animalelor. În plus, producția de proteine ​​pe hectar este mult mai mare. La hectar, spirulina produce între 30 și 50 de tone de proteine, în timp ce culturile de soia produc doar 2,5 tone.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *