CC a aprobat preluarea Glass Container decătre Vetropack Austria

CC a aprobat preluarea Glass Container decătre Vetropack Austria

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Vetropack Austria Holding AG a preluat companiile Glass Container Company S.A. şi Glass Container Prim S.A. din Republica Moldova și filialele acestora din România.

Vetropack Austria este membră a grupului Vetropack ce are ca principal obiect de activitate fabricarea ambalajelor din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor.

Grupul Vetropack activează pe segmentul proiectării, producerii şi livrării de ambalaje din sticlă, precum şi pe segmentul serviciilor de consultanţă şi asistenţă în domeniul analizei ambalajelor, îmbuteliere, condiţionare, tehnologie de închidere, rafinament decorativ şi etichetare.

Companiile Glass Container Company și Glass Container Prim din Republica Moldova sunt active în domeniul fabricării şi comercializării de ambalaje din sticlă. În urma acestei tranzacții, Grupul Vetropack a achiziţionat indirect și cele două filiale româneşti Glass Container Company-SP S.R.L. și Glass Container Prim-SP S.R.L, precum și filiala din Republica Moldova, GCPrim – Glass Container Prim Plus S.R.L.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *