Casele de marcat electronice vor fi obligatorii din 2016

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 9,adoptata recent, Guvernul a introdus obligativitatea caselor de marcat electronice fiscale in magazine, masura urmand sa fie implementata de catre retaileri in trei etape, in functie de dimensiunea business-ului. Astfel, retailerii incadrati in categoria mari contribuabili vor avea obligatia de a utiliza doar case de marcat fiscale cu jurnal electronic incepand cu data de 1 aprilie 2016, in cazul contribuabililor mijlocii deadline-ul este data de 1 iulie 2016, iar pentru micii contribuabili data de 1 noiembrie 2016.
Noul act normativ amana pana in 2017 conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale ale operatorilor economici la sistemul informatic al ANAF Agentia Nationala de Administrare Fiscala : Pentru realizarea operatiunii de supraveghere ?si monitorizare a aparatelor de marcat electronice fiscale Agentia Nationala de Administrare Fiscala emite, pana la data de 1 februarie 2017, norme metodologice privind procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la un sistem informatic national de supraveghere ?si monitorizare a datelor fiscalequot;, se precizeaza in Ordonanta de Urgenta nr. 91 din 23 decembrie 2014, potrivit www.magazinulprogresiv.ro
Motivatia acestei noi reglementari, potrivit oficialilor din Guvern, este reducerea evaziunii fiscale in comert prin intarirea parghiilor de control al operatiunilor derulate in magazine.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *