Carrefour neagă zvonurile despre vânzarea sucursalei poloneze

Carrefour neagă zvonurile despre vânzarea sucursalei poloneze

Carrefour neagă că și-ar fi vândut supermarketurile poloneze fondului de investiții Mid Europa Partners. Presa poloneză a raportat această știre miercuri dimineață. Însă grupul francez de supermarketuri înregistrează cifre bune de creștere în Polonia, precizează RetailDetail.

Zvonuri

Mai multe mass-media poloneze au raportat miercuri dimineață că s-a ajuns la un acord de vânzare cu Mid Europa Partners. Acest investitor este și acționar al platformei poloneze de comerț electronic Allegro.

În plus, s-a spus că ar fi implicat un al doilea cumpărător: un fond imobiliar al Griffin Capital Partners s-a arătat interesat de imobilele grupului de supermarketuri. Potrivit site-ului web Dlahandlu, discuțiile cu Mid Europa Partners au loc încă din această toamnă.

Inca ma tin tare

Cu toate acestea, Carrefour neagă zvonurile. Declarând pentru RetailDetail, retailerul spune că nu vinde divizia poloneză. De altfel, Carrefour nu merge deloc rău în Polonia: în primul trimestru din 2022, lanțul a înregistrat o creștere comparabilă a vânzărilor de 5,5 %.

CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, lucrează de ceva vreme la o revizuire strategică a rețelei sale de magazine: CEO-ul a început și el să caute un cumpărător pentru activitățile din Taiwan, dar încă nu a apărut nicio înțelegere concretă.

Mai recent, Carrefour a părăsit piața slovacă, în timp ce grupul francez va închide 106 magazine proprii în Italia. În Belgia, retailerul și-a pierdut cel mai mare francizat din cauza despărțirii de Mestdagh.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *