Cargill isi vinde din terenuri

Compania americana Cargill, cuafaceriin domeniul cerealelor, semintelor oleaginoase ?si hranei pentru animale va scoate la vanzare terenul, cladirea ?si fabrica de ulei de la Podari, pe care a inchis-o anul trecut.
Compania americana Cargill, cu afaceri de peste 680 milioane de euro in Romania, unde activeaza in domeniul cerealelor, semintelor oleaginoase ?si hranei pentru animale vrea sa vanda terenul, cladirea ?si echipamentele fostei fabrici de ulei de la Podari, de lana Craiova, se arata intr-un anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial. Astfel, pe data de 4 martie, Consiliul de Administraiacute;e al Cargill Oils SA a convocat AGEA care va decide cu privire la aprobarea vanzarii tuturor activelor detinute de societate la adresa Podari strada fabrici nr 1 teren, constructii ?si echipamentele aferente , dar ?si asupra pretului minim de vanzare. Tot atunci Consiliul de Administratie ar putea fi delegat sa negocieze ?si sa stabileasca cu orice potential cumparator valoarea de vanzare a activelor.
Anul trecut, Cargill ?si-a vandut catre francezii de la Expur activele de presare, rafinare ?si imbuteliere din Romania, inclusiv pentru liniile de procesare de la Podari. Tranzactia vizata a avut ca obiect ?si marcile de uleiuri vegetale imbuteliate Untdelemn de la Bunica ?si Olpo. Expur nu a preluat insa ?si fabrica de ulei de la Podari, care a fost astfel inchisa. 260 de persoane au fost concediate in urma acestei decizii. Mai multe, pe www.economica.net

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *