Cargill are un nou președinte

Cargill are un nou președinte

Comerciantul de mărfuri Cargill a anunțat numirea lui Brian Sikes ca noul său președinte și director executiv, începând cu 1 ianuarie 2023, anunță Europeran Supermarket Magazine.

Sikes îi va succeda lui Dave MacLennan, care va prelua rolul de președinte executiv al consiliului de administrație al Cargill.

MacLennan a comentat: „Pe măsură ce Cargill continuă să navigheze pe piețele globale dinamice, atât excelența operațională, cât și o viziune clar articulată, condusă de scop și valori, vor defini succesul companiei și nu există o persoană mai bună decât Brian pentru a conduce Cargill”.

„Este o persoană de acțiune și rezultate, cu o pasiune necruțătoare pentru a ne servi clienții și oamenii noștri. Brian are calitățile pe care le prețuim într-un lider puternic – integritate, empatie, rezistență și autenticitate. Sub conducerea sa, am încredere în cele mai bune zile. pentru Cargill și cele mai mari contribuții ale sale sunt în viitor.”

Sikes este un profesionist cu experiență, care urmează să devină al zecelea CEO din istoria de 157 de ani a Cargill.

Are o experiență solidă în operațiunile de afaceri, a servit în mai multe afaceri, cicluri și zone geografice și deținând roluri de conducere în SUA, Canada și Europa.

El a jucat un rol esențial în dezvoltarea întreprinderii globale de proteine ​​și sare a companiei într-unul dintre cele mai importante nume din industrie.

În prezent, el servește ca director de operațiuni al companiei și a jucat un rol esențial în elaborarea strategiei pe termen lung a companiei.

Dave MacLennan

Dave MacLennan s-a alăturat Cargill în 1991 și a deținut mai multe roluri executive, inclusiv CFO și COO, înainte de a interveni ca președinte și director executiv al companiei în 2013.

Sub conducerea sa de nouă ani, Cargill a obținut rezultate financiare „excepționale”, în timp ce hrănea milioane de familii și construia reziliența comunității în peste 125 de țări din întreaga lume, a menționat compania.

El a fost responsabil pentru achiziția Croda (bioindustriale), EWOS (acvacultură), Diamond V (nutriția animalelor) și Sanderson și Wayne Farms (păsări), care, potrivit companiei, sunt unele dintre cele mai mari din istoria sa.

El s-a concentrat, de asemenea, pe construirea expertizei companiei în proteine ​​alternative și a direcționat eforturile companiei în dezvoltarea de tehnologii și soluții digitale pentru a transforma agricultura, lanțurile de aprovizionare și livrarea alimentelor.

În timpul mandatului său, el a înființat biroul de sustenabilitate al Cargill și a încurajat o cultură care prioritizează și celebrează diversitatea, echitatea și incluziunea.

Sikes a declarat: „Sub conducerea vizionară [MacLennan], Cargill are o bază solidă, un model de afaceri și o cultură care ne poziționează pentru succesul pe termen lung. Cei 160.000 de angajați din Cargill sunt cei mai buni din industrie. Împreună, vom crește alături de clienți, să ne întărim nucleul și să vizăm cu atenție noi piețe pentru a ne asigura că suntem un partener de încredere și durabil pentru clienții noștri – astăzi și în viitor.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *