Care sunt tendințele în industria aromelor de cofetărie?

Care sunt tendințele în industria aromelor de cofetărie?

 „Pentru a ieși în evidență în categoria produselor de cofetărie funcționale, este vorba despre crearea de produse interesante, care sunt sănătoase, hrănitoare, delicioase și naturale”, spune Madeline Bills, Manager de dezvoltare și inovare a ingredientelor de cacao al companiei OFI, care a detaliat pentru ConfectionaryNews despre tendințele din acest domeniu. Iată răspunsurile acesteia:

CN: Care au fost principalele schimbări în percepția consumatorilor despre produse de cofetărie în ultimele 12 luni?

Madeline Bills: Cofetăria nu mai înseamnă doar satisfacerea plăcerilor vinovate. Consumatorii de astăzi sunt din ce în ce mai conștienți de ceea ce pun în corpul lor.

Ei optează pentru gustări care îi ajută să-și completeze nutrienții esențiali pe parcursul zilei și să-și îndeplinească preferințele de sănătate și alimentație.

De la gustări bogate în proteine ​​și fibre care măresc nivelul de energie, până la zahăr adăugat sau fără adaos și batoane keto – produsele cu mențiuni de sănătate au crescut semnificativ în ultimii ani. Pe piața mai largă, trendul dulce și sărat care a dominat în ultimii ani continuă să crească

CN: Care a fost răspunsul la această tendință din partea industriei, în ceea ce privește aroma?

MB: Cofetarii au răspuns experimentând noi combinații de ingrediente sau arome, fie că adaugă scorțișoară și condimente sau include făină de nuci degresată pentru a reduce făina de grâu într-un produs fără gluten.

Cacao naturală este, de asemenea, din ce în ce mai folosit pentru a oferi o aromă puternică și fructată de cacao, respectând în același timp tendința etichetei curate.

Pudrele de cacao alcalinizate roșii premium de la ofi, de exemplu, au un aspect întunecat care pot fi folosite la procente mai mici pentru a obține aceeași culoare indulgentă, dar necesită mai puțin zahăr pentru echilibrarea aromei.

Ele sunt, de asemenea, eficiente în mascarea aromelor neplăcute din proteinele pe bază de plante și îndulcitorii de mare intensitate.

CN: Dar funcționalitatea ingredientelor de cofetărie?

MB: Nu mai este suficient ca produsele de cofetărie să fie mai puține în sare, zahăr sau calorii. Consumatorii exigenți din ziua de azi caută gustări care, de asemenea, stimulează sănătatea psihică, starea de spirit și imunitatea, în timp ce au un gust grozav.

Aici intervin ingredientele funcționale – ingrediente care au un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării dincolo de nutriția de bază. Acestea ar putea promova sănătatea optimă, pot îmbunătăți concentrarea sau pot reduce riscul de îmbolnăvire.

De exemplu, mulți dintre noii intrați în categoria de cofetărie amestecă cacao indulgent cu condimente precum ghimbirul sau turmericul, ambele folosite în medicina pe bază de plante pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii, sau cu substanțe botanice precum rădăcina de angelica, care pot îmbunătăți nivelul de energie, imunitatea și memoria. .

La ofi, sprijinim clienții noștri să identifice soluții de ingrediente harnice care să-și ducă produsele la următorul nivel, combinând cacao cu cereale neobișnuite, mirodenii și substanțe botanice pentru o combinație supremă de aromă și funcție. Pentru a ieși în evidență din mulțime în categoria de cofetărie funcționale, totul este să creați produse interesante, sănătoase, hrănitoare, delicioase și naturale.

CN: În sfârșit, ce e ”hot” în sfera aromei de cofetărie?

MB: La ofi, capacitatea noastră de a colabora în cele cinci unități de afaceri – cacao, cafea, nuci, mirodenii și lactate – înseamnă că putem ajuta cofetarii creând împreună ingrediente naturale, funcționale, care sunt compatibile, complementare și care oferă un pumn atunci când este vorba. la gust.

În prezent experimentăm câteva combinații delicioase și surprinzătoare folosind ingrediente funcționale, cum ar fi condimentarea churros proaspăt copt cu un sos de cacao piperat și turmeric.

Între timp, echipa noastră de fructe cu coajă lemnoasă analizează unde și cum să folosească diferite ingrediente cu nuci – nuci întregi, unturi, lapte sau uleiuri – pentru fortificarea proteinelor, pentru a stimula anumite micronutrienți, cum ar fi magneziul, care ajută la gestionarea tensiunii arteriale și pentru a înlocui lactatele în ciocolata vegană. . Gândind în afara silozurilor tradiționale, putem inova cu adevărat.

Pe piața mai largă, tendința de dulci și sărate care a dominat în ultimii ani continuă să crească, deoarece vedem arome unice precum ciocolata chili, miso sau wasabi și produsele cu aromă de lychee și yuzu – considerate anterior delicii exotice – care intră în curent.

De asemenea, ne așteptăm să vedem dezvoltarea unor produse cum ar fi batoanele granola cu aromă de condimente și încorporarea de substanțe botanice precum levănțica, ghimbirul și trandafirul în produse de cofetărie, oferind oamenilor un gust de ceva nou, asigurându-i în același timp că produsul este natural și ajută susține mențiunile de sănătate.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *