Canada a redus taxele de import pentru băuturile spirtoase cu 42 %

Canada a redus taxele de import pentru băuturile spirtoase cu 42 %

Industria irlandeză a whisky-ului a salutat decizia Comitetului pentru controlul băuturilor alcoolice din Ontario de a-și reduce taxele pentru băuturile spirtoase din UE și Marea Britanie cu 42%, în conformitate cu termenii acordului CETA.

O altă provincie canadiană, Quebec, își va reduce taxele pentru băuturile spirtoase importate cu 16,4% începând cu 23 mai.

Reducerile taxelor au fost binevenite de Drinks Ireland | Irish Whisky, grupul reprezentativ pentru sectorul irlandez al whisky-ului, cu șeful grupului William Lavelle comentând: „Aceste ultime reduceri vin pe baza auditurilor efectuate la cererea UE în conformitate cu condițiile Acord CETA și va deschide noi oportunități pentru brandurile irlandeze de whisky. ”

Acordul de liber schimb CETA dintre UE și Canada nu a fost încă pe deplin ratificat de statele membre ale UE, guvernul Irlandei urmând să voteze măsura în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, acordul a avut un „efect provizoriu” din 2017 și, în acel moment, „vânzările de whisky irlandez în Canada au crescut cu 44%, ajungând la 3,5 milioane de sticle în 2019”, a spus Lavelle.

„Un contribuitor major la această creștere a fost reforma taxelor, cunoscută sub numele de diferențial de cost al serviciului, care sunt impuse de monopolurile provinciale de vânzare cu amănuntul de băuturi din Ontario și Quebec, cele mai populate două provincii din Canada.”

Diferențialele privind costul serviciului în Ontario și Quebec au fost inițial schimbate de la o bază ad-valorum (pe valoare) la o taxă fixă ​​în 2018. Acest lucru a beneficiat în mod special de whisky irlandez la prețuri superioare, a spus oficialul Drinks Ireland-Irish Whiskey.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *