Cafea cultivată în laborator? Finlandezii lucrează la asta

Cafea cultivată în laborator? Finlandezii lucrează la asta

După carne de cultură și pește cultivat în laborator, acum există cafea făcută din culturi celulare. Cercetătorii finlandezi au reușit să facă cafea fără a folosi boabe de cafea, notează RetailDetail.

Agricultura celulară este de obicei asociată cu producția de înlocuitori de carne, lactate și ouă. Dar în Finlanda, cercetătorii de la centrul de cercetare VTT și-au îndreptat atenția asupra cafelei.

Proiectul răspunde la cererea globală crescută de boabe de cafea și la provocările cu privire la durabilitatea cu care se confruntă industria. Cafeaua este a treia băutură cea mai consumată la nivel global, după apă și ceai, iar consumul său crește rapid la nivel mondial.

Pe măsură ce fermierii își extind suprafața pentru a satisface cererea în creștere, despăduririle sunt o preocupare. Creșterea temperaturilor din cauza schimbărilor climatice face, de asemenea, din ce în ce mai dificilă cultivarea cafelei arabica.

Potrivit VTT, sunt necesare, prin urmare, modalități alternative de producere a cafelei. O echipă de cercetători condusă de Dr. Heiko Rischer a găsit o soluție potențială în agricultura celulară.

Procesul de preparare a cafelei în acest fel este foarte similar cu producția de carne cultivată. Ca și în cazul producției de carne cultivată în laborator, mediile de creștere sunt utilizate pentru a crește celulele. „Cu toate acestea, mediile nutritive pentru culturile de celule vegetale sunt mult mai puțin complexe decât cele pentru celulele animale”, spune dr. Rischer pentru FoodNavigator.

De asemenea, înseamnă că sunt mult mai puțin costisitoare. Costul ridicat al mediilor de creștere pentru celulele animale este unul dintre principalele bariere în calea dezvoltării sectorului.

Celulele cultivate, așa-numita biomasă, sunt analizate și uscate ulterior. Pulberea uscată este apoi procesată în cafea cu filtru.

Dr. Richer a spus că preparatul a rezistat bine în comparație cu cafeaua obișnuită în ceea ce privește aroma și gustul. “Cu toate acestea, prepararea cafelei este o artă și implică optimizarea iterativă sub supravegherea specialiștilor cu echipamente dedicate.

Munca noastră reprezintă baza pentru o astfel de muncă.” El estimează că prima cafea comercială de laborator ar putea fi pe piață în termen de patru ani.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *