Bureau Veritas Romania certifica IFS inca doua fabrici Vel Pitar

Bureau Veritas, liderul mondial in servicii de certificare, continua parteneriatul de succes cu Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania. Certificarea IFS pentru fabricile Vel Pitar din Brasov si Cluj-Napoca, obtinuta in urma auditului Bureau Veritas, este o dovada clara a angajamentului fata de setul de cerinte necesare pentru a indeplini standardele de siguranta alimentara si a dorintei de imbunatatire continua pentru satisfactia clientului final. Redam mai jos comunicatul Velpitar.
Vel Pitar, cea mai mare companie de panificatie din Romania si lider de piata, a obtinut o importanta certificare internationala IFS 6 privind siguranta alimentara pentru fabricile sale din Brasov si Cluj-Napoca, la finalul lunii iulie, dupa ce la inceputul acestui an obtinea aceeasi prestigioasa certificare pentru fabrica Bucuresti Libertatea.
Certificarea IFS 6 atesta faptul ca produsele realizate in fabricile din Brasov si Cluj-Napoca sunt de calitate superioara si respecta toate standardele internationale in domeniu, la fel cum se intampla si la fabrica din Bucuresti, una dintre cele mai mari din tara.
Cele doua unitati de productie au obtinut procentaje de peste 94% in urma auditului realizat de experti din Danemarca.
Pentru a obtine standardul IFS 6, fabricile Vel Pitar au demonstrat ca respecta nu mai putin de 250 de exigente tehnice, printre care gestionarea alergenilor care se gasesc in diferite ingrediente, pentru a nu contamina produsele intre ele; contaminarile cu corpuri straine care pot proveni din utilaje/manipulari si pot ajunge in produs; gestionarea igienei atat pe infrastructura, spatii, utilaje, cat si in cazul personalului operator.
In acest scop, grupul Vel Pitar a investit in linii tehnologice de ultima generatie, complet automatizate, incepand cu operatia de framantare si pana la procesul de ambalare.
Rezultatul: produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioara, avand prospetime indelungata, culoare si forma constante, iar productivitatea este crescuta.
Ce inseamna pentru consumatori obtinerea certificarii IFS de catre Vel Pitar
Pentru consumatorii produselor Vel Pitar, certificarea IFS 6 inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Standardul alimentar IFS este recunoscut la nivel international de catre GFSI Global Food Safety Initiative si atesta faptul ca produsele sunt conforme cu specificatiile de produs si cu legislatia locala si internationala, care certifica siguranta si calitatea pentru consumatori.
Mai exact, consumatorii Vel Pitar pot fi siguri ca produsul achizitionat contine exact ce scrie pe ambalaj si a fost produs in Romania la standarde occidentale.
Clientii pot fi 100% siguri ca fabrica Vel Pitar respecta exact legile nationale si internationale, precum si standardele mondiale pe linia de productie.
Fabricile de paine Vel Pitar din Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca se numara printre putinele fabrici din Romania care au obtinut aceasta certificare, care garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniu.
Despre Vel Pitar
Grupul Vel Pitar este cea mai mare companie de panificatie din Romania, cu 12 unitati de productie situate in 10 orase principale ale tarii. Vel Pitar este lider de piata in categoria de panificatie, oferind clientilor din toata tara produse de panificatie ?si morarit de calitate superioara, in acord cu cerintele legale ?si de reglementare nationale ?si europene.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *