Bureau Veritas: Mai mult de jumatate dintre certificatele ISO din Romania sunt emise de firme de apartament

Dezvoltarea economica sustinuta din zona de Centru Vest a Romaniei impune prezenta unor companii care sa aduca garantii intr-o lume a riscului. Bureau Veritas Romania, membra a Grupului Bureau Veritas, lider mondial in activitati de testare, inspectie ?si certificare, deschide acum un nou birou, la Cluj-Napoca. Acesta este biroul operational cu numarul cinci, dupa cele deschise in Bucureordm;ti, Galati, Constanta ?si Ploieordm;ti.
Creordm;terea rapida, in contextul crizei economice pe care o traversam, poate duce la crearea unui pericol neconordm;tientizat, ?si anume reducerea atentiei acordate calitatii produselor, din cauza politicilor de reducere a costurilor. Aceste solutii de compromis par a fi eficiente pe termen scurt. Ele insa pot avea urmari dezastruoase pe termen mediu ?si lung, prin pierderea increderii in anumite marci, din cauza unor produse neconforme. Pentru a evita aceasta situatie, firmele din piata trebuie sa ofere noi garantii, prin creordm;terea gradului de profesionalism ?si conformitate. Personal, urmaresc cu ingrijorare cifrele care arata ca mai mult de jumatate dintre certificatele ISO din Romania sunt emise de firme de apartament declara Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.
Certificarile ISO sunt o dovada a calitatii produselor ?si serviciilor pentru consumatori. Ele asigura competitivitatea unei companii la nivel national ?si international ?si reprezinta o garantie suplimentara de siguranta ?si de competenta profesionala. Peste 40 % dintre certificatele ISO eliberate in Romania sunt aferente companiilor din zona Centru Vest, insa o buna parte dintre acestea sunt emise de firme mici, fara recunoaordm;tere globala, care nu aduc garantia ?si valoarea adaugata a unui organism de certificare international.
quot;Salut prezenta la Cluj a lui Bureau Veritas ?si v-aordm; spune ca sunteti extrem de bineveniti din cel putin doua motive: In primul rand, Clujul este un oraordm; al serviciilor, al inovarii, al cercetarii, al dezvoltarii, nu mai este oraordm;ul industriei grele pe care am avut-o in perioada comunista, e clar ca profilul nostru s-a schimbat, iar Clujul este punctul de referinta pentru Transilvania, cel putin, daca nu pentru intreaga Romanie, in ceea ce priveordm;te reorientarea strategiei pentru ceea ce insemana aceste domenii.
Profilul companiei dumneavoastra se potriveordm;te ca o manuordm;a pe actuala strategie ?si pe actualul profil de dezvoltare a Clujului. In al doilea rand, salut prezenta dumneavoastra din perspectiva conceptului de calitate: strategia Clujului are ca nucleu central conceptul de calitate a vietii ?si de oraordm; al excelenteiquot;, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
Deschiderea celui mai nou birou operational in oraordm;ul Cluj-Napoca face parte din planul strategic de dezvoltare regionala pe care Bureau Veritas il implementeaza in acest an. De aici se vor coordona activitatile de testare, inspectie ?si certificare la nivel local, activitati adresate cu precadere companiilor ce activeaza in domeniile constructii, servicii ?si productie industriala, agricultura ?si industrie alimentara. De asemenea, pentru creordm;terea portofoliului de clienti in zona de Centru-Vest cu cel putin 25%, compania intentioneaza sa deschida un nou birou in Timiordm;oara, in maximum 2 ani.
Bureau Veritas in cifre
bull; 60.000 de angajati in toata lumea
bull; birouri deschise in peste 140 de tari
bull; peste 400.000 de companii in portofoliu
bull; peste 120.000 de certificate emise.
Despre Bureau Veritas – www.bureauveritas.ro; www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com
Printre principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas se numara existenta unei retele internationale eficiente, cunoordm;tinte asupra regulamentelor standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnica recunoscuta ?si personal calificat, echipamente laboratoare de prima clasa. In portofoliul vast ?si echilibrat de servicii se regasesc industrie, inspectii verificari in-service, constructii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale comert international, marina offshore.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *