Budweiser, Coke și Pepsi nu au mai cumpărat publicitate la Super Bowl 2021!

Budweiser, Coke  și Pepsi nu au mai cumpărat publicitate la Super Bowl 2021!

Associated Press informează că în acest an, companiile Budweiser, Coke și Pepsi nu au mai cumpărat spațiu publicitar la Super Bowl, fapt care ilustrează cât de grave sunt implicațiile pandemiei.

În schimb, pentru prima dată din 1983, când Anheuser-Busch și-a folosit tot timpul publicitar pentru a introduce o bere numită Bud Light, gigantul berii nu își promovează marca iconică Budweiser în timpul Super Bowl. În schimb, donează banii pe care i-ar fi cheltuit pentru publicitate pentru eforturile de sensibilizare a vaccinării împotriva coronavirusului.

Anheuser-Busch are încă patru minute de publicitate în timpul jocului pentru celelalte mărci ale sale, inclusiv Bud Light, Bud Light Seltzer Lemonade, Michelob Ultra și Michelob Ultra Organic Seltzer. Aceștia sunt unii dintre cei mai tari vânzători ai săi, în special în rândul spectatorilor mai tineri.

Dar decizia de a nu face o reclama antică Budweiser, care de-a lungul a aproape patru decenii a făcut ca până și broaștele să pronunțe „Budweiser”, tipii care țipau „Whassup!” șii, bineînțeles, Budweiser Clydesdales, prezintă precauția cu care se apropie unii agenți de publicitate, chiar și la evenimentele uriașe.

“Avem o pandemie care pune în pericol aproape orice”, a spus Paul Argenti, profesor de comunicare corporativă la Colegiul Dartmouth. „Este greu să simți exuberanța și entuziasmul pe care oamenii l-ar simți în mod normal”.

Miscarea Anheuser-Busch urmează unui anunț similar de la PepsiCo., Care nu va face publicitate pentru cea mai mare marcă a sa, Pepsi, pentru a se concentra pe sponsorizarea emisiunii de la pauză. (Va face publicitate produselor Mountain Dew și Frito-Lay). Alți agenți de publicitate veterani din Super Bowl, cum ar fi Coca-Cola, Audi și Avocado, din Mexic, sunt cu totul în joc.

Aceste absențe de marcă mare sunt doar un alt mod în care Super Bowl LV va arăta foarte diferit de anii anteriori. Participarea la joc va fi limitată la 22.000 de persoane, aproximativ o treime din capacitatea de peste 65.890 de stadion Raymond James din Tampa, Florida. Și petrecerile din Super Bowl vor fi mai susceptibile de a fi afaceri mai mici cu păstăi sau familii.

„Cred că agenții de publicitate știu corect că 2021 este un an mai riscant pentru Super Bowl”, a declarat Charles Taylor, profesor de marketing la Universitatea Villanova. „Cu COVID și incertitudinea economică, oamenii nu sunt neapărat în cea mai bună dispoziție pentru început.

Există un risc asociat cu mesajele care sunt potențial prea ușoare. În același timp, există riscul asociat cu a face ceva prea sumbru “.

Pandemia s-a redus brusc în vânzări pentru mulți agenți de publicitate din Super Bowl. Având în vedere că anunțurile scumpe au costat aproximativ 5,5 milioane de dolari timp de 30 de secunde în timpul difuzării din 7 februarie pe CBS, este posibil ca unii să fi decis că nu merită anul acesta.

Coca-Cola, de exemplu, a fost puternic lovită, deoarece jumătate din vânzările sale provin de pe stadioane, cinematografe și alte locuri de obicei aglomerate, care au fost închise în timpul pandemiei. A anunțat disponibilizări în decembrie și a declarat că nu va face publicitate anul acesta pentru a se asigura că „investește în resursele potrivite în aceste perioade fără precedent”.

Pentru a umple golul, noii veniți precum rivalul TikTok Triller, piața online independentă Fiverr și vânzătorul online de mașini Vroom se grăbesc să-și ia locul. Printre mărcile care revin se numără M&M’s, Pringles, Toyota și altele.

Companiile care difuzează reclame în acest an se confruntă cu o serie de provocări. Anunțurile Super Bowl sunt de obicei dezvoltate cu luni în avans și filmate în toamnă, ceea ce înseamnă că anunțurile difuzate în două săptămâni au fost filmate în condiții costisitoare de pandemie și fără nicio idee despre cum ar avea loc alegerile prezidențiale.

Acest lucru complică și mai mult procesul deja delicat de a da un ton care recunoaște ceea ce se întâmplă cu lumea, reușind fie să distreze sau să tragă de corzile spectatorilor și să găsească o modalitate de a le lega totul înapoi de marca lor.

„Este un an greu să faci o reclamă”, a spus Argenti. „Va fi un an bun pentru companiile creative care își dau seama cum să înfige acul.”

Monica Rustgi, vicepreședintele de marketing al Budweiser, a declarat că marca încă calculează cât va cheltui pentru conștientizarea vaccinului. Dar ea a spus că va fi un angajament de „milioane de dolari” care include donarea timpului de difuzare pe tot parcursul acestui an pentru organizația non-profit Ad Council și COVID Collaborative COVID-19 Vaccine Education Initiative

Budweiser va avea în continuare o prezență de marketing în jurul marelui joc. Începând de luni, brandul va difuza un anunț care sărbătorește rezistența în timpul pandemiei, incluzând o paradă de aniversare socială distanțată și sportivi în tricouri Black Lives Matter. Anunțul, povestit de actrița și regizorul Rashida Jones, se încheie cu vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății și vorbește despre donația lui Budweiser.

În era social media și a publicității digitale, mărcile nu se limitează la difuzarea de reclame în timpul unui eveniment, deoarece consumatorii le pot vedea online, oriunde de la Facebook și Twitter la YouTube, a spus Rustgi de la Budweiser. De asemenea, Super Bowl-ul lui Budweiser nu va fi pe termen lung, a spus ea.

„Super Bowl este cel mai popular eveniment sportiv, în afară de Cupa Mondială, pe care oricine îl va vedea”, a adăugat Argenti, de la Dartmouth. „Un eveniment care atrage asta mulți oameni la publicitate nu vor dispărea niciodată. ”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *