Biserica Ortodoxa Romana va incepe productia de bauturi alcoolice

Dupa ce vinurile productie proprie ale Bisericii Ortodoxe au fost laudate, anul trecut, de catre insu?si Patriarhul Daniel, acesta a decis ca este necesara ?si productia de rachiu, pentru quot;consum internquot;.
Dintre toate variantele de tuica, mere, pere, cirese, visine, cea mai cautata e cea de prune.
In aceste conditii,sectia de vinificatie moderna de la Cooperativa Agricola quot;Via Domnuluiquot;, de la Manastirea quot;Sfanta Mariaquot;, Urlati, ?si-a intensificat fluxul tehnologic de procesare a strugurilor ?si de obtinere a vinului pe soiuri ?si sortimente, scrie ziarul quot;ringquot;.
Astfel, este asigurata producerea unui vin liturgic de calitate pentru parohii ?si manastiri. quot;De asemenea, a fost reparata vechea povarna ?si a fost pus in functiune un nou cazan pentru fabricarea rachiului, necesar consumului internquot;, a afirmat patriarhul.
Referitor la vinul liturgic, la propunerea Comisiei canonice, juridice ?si de disciplina, Sfantul Sinod al BOR a decis, la ultima ordm;edinta, ca fiecare eparhie sa distribuie vinul produs din podgoriile proprii prin magazinele de obiecte bisericeordm;ti. Mai multe, pe www.ziarulring.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *