BioFach 2014- Daciana Sarbu: S-ar putea ca produsele bio sa beneficieze de TVA redus inaintea celor din carne

Acordand un scurt interviu agentiei infoALIMENT, doamna Daciana Sarbu, europarlamentar, ne-a declarat: quot;Ca obiectiv major pe care il urmaresc in aceasta primavara este ca, pe baza rezultatelor care ne vor parveni ca urmare a reducerii TVA-ului la panificatie, sa reusim acest lucru si pentru produsele bio; si sper, si cred, ca acest lucru se poate face inaintea verii, asadar, inaintea termenului prevazut pentru produsele din carne.
Pe de alta parte, urmaresc promovarea produselor bio din Romania atat pe piata europeana, cat si pe alte piete. Insa, pentru piata interna, voi sprijini sectorul bio din Romania pentru a fi mult mai prezent pe rafturile marilor magazine. Este oarecum descurajant sa vedem ca, in general, produsele alimentare ecologice sunt din import.
Stiu, este o piata libera, jucam pe o piata internationalizata, globala, dar trebuie ca si producatorii romani sa fie mult mai sprijiniti. Romania are un potential deosebit in acest sens si ar fi pacat ca fermierii si procesatorii romani sa fie coplesiti de concurenta produselor importate.quot;

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *