Bill Gates: „Țările bogate ar trebui să treacă în întregime la înlocuitorii de carne”

Bill Gates: „Țările bogate ar trebui să treacă în întregime la înlocuitorii de carne”

După cum se afirmă în RetailDetail, în noua sa carte, „Cum să evităm un dezastru climatic”, Bill Gates prezintă descoperirile tehnologice și politicile radicale de care avem nevoie pentru a aborda încălzirea globală. Acesta are și păreri puternice asupra mâncării, în special.

Cofondatorul Microsoft, care este acum co-președinte al Fundației Bill și Melinda Gates și președinte al fondului de investiții Breakthrough Energy Ventures, se menține la argumentele sale făcute anterior cu privire la faptul că vom avea nevoie de numeroase descoperiri energetice pentru a avea vreo speranță. de curățare a tuturor părților economiei.

Cea mai mare parte a cărții prezintă tehnologiile necesare pentru reducerea emisiilor de carbon în industriile „greu de rezolvat”, cum ar fi oțelul, cimentul și agricultura.

Potrivit lui Gates, agricultura face progrese tehnologice, de exemplu, folosind îngrășăminte mai eficiente și semințe prelucrate. Dar când vine vorba de carne, el este mai puțin optimist. El consideră inevitabilă trecerea la alternative bazate pe plante, în special în țările mai bogate.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor mânca carne sintetică”, a declarat Gates pentru Technology Review. “Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust, iar pretenția este că o vor face să aibă un gust și mai bun în timp.”

Gates este îndoielnic dacă carnea de laborator va reuși vreodată să facă o descoperire pe scară largă. Dar vede un mare potențial în înlocuitorii cărnii. Deși nu reprezintă încă 1% din piață, sunt pe drumul cel bun:

„Oamenii ca Memphis Meats care o fac la nivel celular – nu știu dacă asta va fi vreodată economic. Dar imposibil și dincolo au o foaie de parcurs, o foaie de parcurs de calitate și o foaie de parcurs de cost, ceea ce le face total competitive.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *