BILANTUL controalelor ANPC: amenzi de 370.000 de lei ?si o tona de mezeluri retrase de pe piata

Inspectorii ANPC fac controale in hipermarketurile din toata tara, dupa ce s-a descoperit in Timiordm; salam cu data de expirare modificata.Inspectorii ANPC au dat amenzi de 370.000 de lei in urma controalelor efectuale joi ?si vineri la 222 de operatori economici, dupa verificarea a 16,5 tone de produse din carne.Vineri au fost controlate 184 de hipermarketuri din tara ?si a fost verificate 8,6 tone de produse. In urma verificarilor a fost oprita definitiv comercializarea a 778 de kilograme de mezeluri ?si s-au oprit temporar de la vanzare alte 2,4 tone de produse, potrivit unui comunicat emis de ANPC.
In total, inspectorii ANPC au dat incursulzilei amenzi de 293.000 de lei. Principalele nereguli gasite in timpul controalelor de joi ?si vineri au fost urmatoarele:
– ambalaj devidat cu afectarea caracteristicilor de siguranta ale producatorului;
– produse ambalate fara elemente de identificare ce au condus la concluzia ca produsul este nesigur ?si au dus la scoaterea acestuia de la comercializare;
– neconcordanta intre datele produsului original ?si cel feliat;
– capete de salam la care lipseau data durabilitatii minimale ?si elementele de caracterizare judetul Cluj , cu o culoare modificata atat la interior, cat ?si in profunzime, cu miros acru-alterat, in pungi devidate prin exprimari de lichid, ambalaj bombat, nespecific Bucureordm;ti ;
– prin afiordm;area steagului romanesc pe produs de provenienta UE, chiar daca era ambalat in Romania, se inducea ideea ca este un produs romanesc;
– neconcordanta intre tara de origine UE care aparea in documente ?si prezentarea originii la raft, ca fiind un produs romanesc.
quot;Au fost retrase aproximativ 100 de kilograme de produse vidate din magazine, ma refer aici la mezeluri. Acestea erau fie expirate, fie reambalate ?si nu au avut elemente de identificare pe etichete. Cele mai multe produse retrase au fost importate din Germania ?si ambalate la Braordm;ovquot;, a declarat Mihaela Ignat.
Aceasta a precizat ca ?si in zilele urmatoare vor fi controale in marile magazine din Timiordm;oara ?si din intreg judetul Timiordm;, la verificari participand 12 inspectori ai Autoritatii Sanitare-Veterinare.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *