Banca Comerciala Carpatica ofera solutii complete de finantare pentru industria alimentara

Banca Comerciala Carpatica, Partener Principal Finantare al Expo-Conferintei Meat Milk 2014, a traversat o perioada de transformare si inovare, pentru a-si maximiza oferta destinata fermierilor si investitorilor din sectoarele de carne si lapte ale Romaniei.
Acestea, vor fi detaliate participantilor la evenimentul care va avea loc in zilele de 11 si 12 iunie, la Hotel Hilton din Sibiu, dar si la standul pe care Banca Comerciala Carpatica il va avea amenjat in sectiunea Business to Business-B2B a Expo-Conferintei.
Pana atunci, insa, am solicitat cateva informatii despre activitatea celei mai dinamice banci romanesti, in relatia cu mediul de afaceri din agrobusiness-ul romanesc. La intrebari ne-a raspuns domnul Cosmin Bucur Chief Commercial Officer Banca Comerciala Carpatica, acela care va fi speaker in sedinta generala din dimineata zilei de 11 iunie, a expo-conferintei.
-Care a fost evolutia Carpatica in 2013?
-Anul 2013 a fost un an dinamic pentru banca noastra. Ne-am concentrat pe trei axe: transformare, inovare si activitatea curenta.In ceea ce priveste transformarea, am regandit si am eficientizat procesele bancii in asa fel incat sa reducem timpul de raspuns si efortul depus de client pentru accesarea unui credit. Extinderea bazei de depozite cu 11% precum si completarea gamei de produse, cu produse noi de credit si non credit, reprezinta elemente importante care stau la baza unei dezvoltari solide si durabile. Mai mult, cu toate ca am trecut printr-o transformare organizationala si ca media soldului creditelor la nivel bancar a scazut, am reusit sa marim portofoliul nostru de credite cu 3,7 %.
In concluzie, 2013 a fost un an al schimbarilor, al inovarilor, dar si al consolidarii pozitiei in piata si suntem siguri ca in 2014 vom putea oferi clientilor nostri una din cele mai bune experiente bancare.
-Care sunt principalele instrumente de sprijin destinate fermierilor si investitorilor romani din sectorul agroindustrial?
-Oferim fermierilor sau clientilor din domeniile conexe agriculturii – productie primara/ferme, procesare, desfacere sau servicii – o gama completa de produse. Astfel, pornind de la solutii simple de cont curent, internet banking, instrumente de plata, si credite dedicate precum Creditul Radacini sau Creditul de investitii, Carpatica asigura cele mai complexe solutii:
-Creditul Radacini, avandcadestinatie achizitia/refinantarea terenurilor agricole;
-Creditul pe subventia APIA si creditul capital de lucru, care au ca si destinatie efectuarea platilor aferente desfasurarii activitatii curente a clientului;
-Creditul de investitii, avand ca destinatie achizitionarea mijloacelor fixe necesare derularii activitatii curente a clientului;
Cu peste un deceniu de expertiza in acest domeniu, acordam tuturor partenerilor nostri consultanta de calitate si cautam impreuna cele mai bune solutii, exploatand orice oportunitate de business.
-Care au fost considerentele pentru care ati decis incheierea parteneriatului cu agentia infoALIMENT, in scopul de a fi Partener Principal de Finantare al Conferintei Internationale Meat Milk 2014?
-Agricultura reprezinta un sector importanta pentru noi, iar experienta bancii, precum si portofoliul existent de clienti ne motiveaza sa excelam in acest domeniu. Feedback-ul direct al clientilor nostri sau al potentialilor clienti ne inspira, iar alaturi de o echipa dedicata cum este cea a bancii noastre tindem spre rezultate remarcabile.
De asemeanea, ponderea creditelor acordate pe acest segment este in continua crestere pentru noi. La 31 decembrie 2013 s-a inregistrat o crestere cu 27% in 2013 vs. 2012, crestere ce ne motiveaza si asa cum am mai mentionat, vom exploata orice oportunitate de business formand o adevarata echipa alaturi de clientii nostri.
-Cum ati caracteriza colaborarea cu agentia infoALIMENT?
-Suntem parteneri de la prima editie a Conferintei Meat Milk. Acest fapt reprezinta confirmarea unei colaborari construite in baza unor valori comune. Mai mult, anul acesta se organizeaza la Sibiu editia a IV a, iar Carpatica este una dintre cele mai reprezentative companii ale orasului, fiind implicata in sustinerea celor mai importante evenimente.
Vom sta alaturi de agricultori in calitate de partener pe zona de finantare, scopul nostru fiind de a oferi consultanta gratuita pentru finantarea afacerii, in special cu sfaturi practice legate de construirea unui dosar de credit.
Le doresc organizatorilor mult succes si sunt convins ca evenimentul ii va ajuta pe participanti sa stabileasca parteneriate valoroase.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *