Azotul Amoniacal mentinut la concentratii scazute si in sezonul rece

Procesul aerob prin care compusii Azotului, in special Amoniacul, se oxideaza transformandu-se in Nitriti N2O3 , care ulterior in Nitrati N2O5 , se numeste nitrificare. Bacterile responsabile cu transofrmarea compusilor Azotului in Nitriti fac parte din genul Nitrosomonae, iar transformarea Nitritilor in Nitrati este posibila doar prin intermediul bacteriilor din genul Nitrobacter.
Temperatura este un factor important in desfasurarea proceselor de reducere a Azotului Amoniacal, prin urmare scaderea temperaturii influenteaza simtitor viteza de nitrificare. Pentru a mentine nitrificarea in parametrii optimi este nevoie de adaos de biotehnologii. Biotehnologiile au ca si scop principal imbunatatirea procesului de nitrificare.
Microcat XNL este un biopreparat special conceput pentru imbunatatirea procesului de nitrificare in conditii de temperaturi scazute, conditii care incetinesc drastic activitatea microorganismelor.
Utilizat regulat, Microcat XNL mentine stabilitatea microbiologica si mentine concentratia de Azot Amoniacal sub limitele maxime admise la deversare.
Analiza sistemului de epurare, stabilirea graficului de dozare si consultanta, este gratuita pe toata perioada de aplicare.
Dr. Ing. Alin HAPCA
0748538844 contact@microcat.ro.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *