AssoBira: Consumul și producția de bere continuă să scadă în Italia

AssoBira: Consumul și producția de bere continuă să scadă în Italia

Impactul COVID-19 asupra consumului în afara casei a făcut ca producția de bere din Italia să scadă cu 8,4% în 2020, până la 15,82 milioane de hectolitri (hl), au arătat noi date firnizate de Assobira-Asociația producătorilor de bere din Italia, citată de European Supermarket Magazine.

Consumul a scăzut cu 11,4% până la 18,78 milioane hl, exporturile au scăzut cu 4,8% până la 3,3 milioane hl, în timp ce importurile au scăzut cu 15%, potrivit Raportului anual al Asociației italiene a berii (AssoBirra).

Principalii importatori de bere italiană au fost Marea Britanie (47,3%), SUA (7,3%) și Australia (7%), arată datele.

Berarii simt efectele negative

Restricțiile prelungite și închiderea canalului HoReCa au dus la pierderea a peste 20.000 de locuri de muncă și la pierderea cifrei de afaceri de 1,6 miliarde EUR în prima jumătate a anului 2020.

Vânzările în distribuția pe scară largă au crescut cu 4% în volum, dar au scăzut cu 35% în canalul HoReCa. Performanța negativă inversează rezultatele pozitive obținute în 2019, când au fost stabilite mai multe recorduri istorice – efectiv, anul trecut a eliminat creșterea realizată în ultimii patru ani.

În timp ce jucătorii mai mari de pe piață, cum ar fi Birra Peroni și Nastro Azzuro, au reușit să-și limiteze oarecum pierderile, datorită prezenței lor înrădăcinate și răspândite pe canalul de distribuție pe scară largă, aproximativ 1.000 de mici fabrici de bere aflate în funcțiune în toată Italia au văzut o scădere de 70% a producției și a cifrei de afaceri.

Se cere sprijin fiscal pentru industria berii

Industria berii italiene solicită guvernului măsuri de sprijin, cum ar fi intervenții de impozitare vizate. Concret, Assobirra caută un stimulent fiscal de 0,10 EUR pe litru pe butoi de bere pentru a susține cele peste 140.000 de puncte de consum din Italia, precum și o reducere de trei ani a accizelor la bere în următorul buget.

În ciuda tuturor indicatorilor negativi, berea a fost cea mai consumată băutură de către italieni, chiar și în perioada de blocare. Industria berii din Italia este formată din aproximativ 900 de companii și peste 115.000 de angajați.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *