ASA respinge plangerea impotriva LighterLife Fast

Ar fi extrem de dificil pentru consumatori sa conceapa un regim alimentar de 600 de calorii furnizand 100% din vitamine si minerale RDA, Autoritatea pentru Standardele in Publicitate ASA a declarat in respingerea unei plangeri impotriva LighterLife Fast, informeaza Food Navigator.
Reclama TV pentru planul de pierdere in greutate al firmei de batoane nutritive mentiona: quot;LighterLife Fast este un mod fantastic de a ajuta la mentinerea greutatii sub control. Ratia de 5:2 dieta este foarte simpla. Doua zile pe saptamana inlocuiti mancarea obisnuita cu patru batoane nutritive LighterLife Fastpacks. Veti primi 100% din Doza Zilnica Recomandata DZR de vitamine si minerale in doar 600 de calorii, lucru pe care nu il poti face cu alimente obisnuite. quot;
Reclamantul a contestat afirmatia cum ca 600 kcal de quot;alimente obisnuitequot; nu pot furniza aporturile de DZR pentru vitamine si minerale pot fi dovedite si, prin urmare, afirmatia este inselatoare.
ASA a concluzionat ca vocea anuntulului publicitar pe deasupra era susceptibila de a fi inteles de catre telespectatorii sa se refere la quot;posibilitatea consumatorilor de a concepe o astfel de dieta, mai degraba decat ca fiind o afirmatie cum ca nu este posibil delocquot;.
In apararea sa, LighterLife UK a prezentat un regim alimentar teoretic constand din peste si moluste, precum si portiuni ale cuarci, spanac, ciuperci, paine de secara, capsuni, nuci, stafide si seminte de floarea soarelui, in valoare de 743 kcal – similar cu cel prezentat anterior Clearcast ca parte a procesului de aprobare pentru acest anunt.
In timp ce cele doua diete teoretice prezentate au diferit usor, deoarece ambele s-au ridicat cu peste 100 kcal mai mult decat cele declarate pe produsele. ASA a mentionat ca propriul plan de dieta al companiei a necesitat ample cercetari folosind baze de date nutritionale realizate de catre nutritionisti sai din companie.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *