Repere

196

Sectorul băuturilor spirtoase crește eforturile de sustenabilitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

SpiritsEUROPE a publicat un nou raport, Sustainable from #Farm2Glass, care raportează eforturile sectorului european al băuturilor spirtoase de a îmbrățișa sustenabilitatea.

Aceasta include eforturile de a încuraja utilizarea energiei regenerabile, eficiența energetică în procesele de distilare, gestionarea apei și protecția biodiversității.

Câteva dintre aceste inițiative de sustenabilitate și mediu sunt, de asemenea, prezentate pe site-ul web al SpiritsEUROPE, drinksinitiatives.eu.

„Sustenabilitatea a fost întotdeauna în centrul a ceea ce facem”, a comentat Manu Giró, președintele SpiritsEUROPE. „Viziunea noastră holistică este clară: prin promovarea sustenabilității în sectorul nostru și în întregul lanț valoric, dorim să devenim o parte integrantă a unui sistem alimentar european cu adevărat durabil.”

Organizația a sprijinit, de asemenea, inițiativele de politică ale UE, cum ar fi Codul de conduită al Comisiei Europene pentru afaceri și marketing responsabil, pentru a ajuta firmele să își îmbunătățească eforturile de sustenabilitate.

În plus, platforma de acțiune „Închide bucla de sticlă” a Comisiei urmărește să crească reciclarea sticlei în Europa la 90% până în 2030.

„Credem cu tărie că o abordare a parteneriatului public-privat și o combinație de măsuri atât legislative, cât și de autoreglementare vor oferi cea mai bună cale spre un sistem alimentar mai competitiv și mai durabil în Europa”, a comentat Ulrich Adam, directorul general al SpiritsEUROPE.

„Politica UE are un rol important de jucat prin crearea unui cadru clar și ambițios, dar și adaptat și flexibil, care eliberează forțele pieței pentru a concura pentru cele mai bune soluții de durabilitate, menținând în același timp condiții echitabile în rândul producătorilor și salvând integritatea unicului UE. Piaţă."

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2