Repere

135

Rusia menține restricțiile asupra importurilor de produse agricole din Moldova

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rusia a interzis importurile de produse agricole din 31 din 34 de regiuni ale Moldovei înca din 15 august, a anunțat organul său de supraveghere pentru siguranța agriculturii citat de ESMagazine, care a informat și despre menținerea acestei restricții.

Rusia are o istorie în utilizarea interdicțiilor privind importurile de alimente în disputele comerciale cu alte țări. Moldova cumpără gaze naturale de la Rusia și la începutul lunii august, la începutul lunii august, a întrebat gigantul rus Gazprom dacă poate amâna plata pentru această lună.

„Câinele de pază a fost nevoit să impună restricțiile din cauza detectării repetate a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră în Rusia”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Moldova a redus livrările de fructe către Rusia de când Moscova a trimis mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, din cauza logisticii complicate și a costurilor mai mari de transport. Cu toate acestea, proviziile către țară sunt încă importante pentru fermierii din Moldova.

Moldova a furnizat Rusiei în acest an 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune și struguri, a informat agenția de presă Interfax.

Anul trecut, Rusia și Moldova au convenit să ridice restricțiile comerciale și au declarat că sunt pregătite pentru legături reciproc avantajoase.

În 2013, Rusia a interzis importurile de vinuri și băuturi spirtoase moldovenești, una dintre principalele venituri din export ale fostei republici sovietice, într-o mișcare care a fost văzută ca o represalie pentru eforturile țării mici de a extinde legăturile cu Uniunea Europeană.

În altă parte, Rusia, Ucraina, Turcia și Națiunile Unite au convenit că navele care exportă cereale ucrainene prin Marea Neagră vor fi protejate de o zonă tampon de 10 mile marine.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2