Tehnologii

521

Reglementarea UE privind alimentele noi „împiedică inovarea” în sectorul alternativelor de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Regulile alimentare noi notoriu de costisitoare și consumatoare de timp ar putea limita avansarea în categoria alternativelor la carne, notează FoodNavigator.

Un obstacol imens

Reglementarea noilor alimente este un „obstacol imens”, a spus Leonie Jahn, co-fondatorul MATR Foods, care produce alternative de carne pe bază de plante, bazate pe fermentarea fungică. Procesul de aprobare al Europei „limitează foarte mult ceea ce se poate face și cât de rapid și cât de viabil este planul de afaceri”, a spus ea.

„De asemenea, pentru o universitate este greu să obții finanțarea necesară pentru studii toxicologice; pe de altă parte, este important să ne asigurăm că alimentele pe care le dezvoltăm sunt sigure.” Acest lucru este important, a subliniat ea, având în vedere riscurile de contaminare asociate cu ciupercile.

„În timp ce ecosistemul european este provocator, ecosistemul global se schimbă și există procese mai rapide în Asia și America de Nord.” Europa a fost, de exemplu, acuzată că „a rămas în urmă” după aprobarea SUA a două produse din carne cultivate.

Procesul de alimente noi din Europa ar putea fi îmbunătățit, a fost de acord Staffan Hillberg, președintele Millow, care face un analog de carne din miceliu și ovăz. „Este un proces foarte consumator de timp și costisitor și am decis să fim în siguranță. Din cauza acestei probleme, folosim tulpini de miceliu care nu sunt alimente noi.”

Dar, probabil, există milioane de tulpini de ciuperci încă neexplorate, care oferă oportunități interesante de inovare în spațiul alb pentru companiile alimentare și de ingrediente, a auzit evenimentul nostru digital.

Ciupercile și miceliul, structura asemănătoare rădăcinii unei ciuperci, au potențialul de a spori aroma, textura, calitățile nutriționale și chiar culoarea analogilor de carne, de exemplu. Ele pot fi astfel produse fără a fi nevoie de aditivi sau de prelucrare grea.

„Diferitele tulpini au caracteristici diferite în ceea ce privește gustul, culoarea, textura. Deci, dacă ar fi să ne jucăm cu acestea și să aducem unele dintre acestea pe piață, am putea crea niște produse destul de inovatoare”, a spus Hillberg.

Piata provocatoare

Cu toate acestea, provocările abundă pentru alternativele de carne, precum și pentru categoria alternativelor lactate. Dar încetinirea creșterii în categorie poate fi întâlnită prin construirea ingredientelor, infrastructurii, investițiilor, serviciilor și ecosistemului de producție pentru a satisface cel mai bine nevoile consumatorului.

Edwin Bark, vicepreședinte senior la Redefine Meat a făcut apel la o „calitate și versatilitate” mai mari în această categorie. „Nu putem mânca pur și simplu burgeri și chiftele [pe bază de plante] în fiecare zi a săptămânii”, a spus el. „Trebuie să oferim o varietate mult mai largă de carne care ne permite să integrăm toate tipurile de feluri de mâncare și culturi culinare.”

Portofoliul Redefine Meat cuprinde produse din carne tocată și bucăți de mușchi premium, care sunt servite de bucătari de frunte în aproximativ 3.000 de restaurante, hoteluri și alte locații de servicii alimentare din Europa.

Apeluri la colaborare

Inovația și colaborarea sunt necesare în toate părțile lanțului valoric, a subliniat Bark, pentru a crește calitatea în industrie.

„Avem nevoie de noi proteine, avem nevoie de noi sisteme de legare; avem nevoie de noi procese care vor oferi texturi mai bune și structuri mai complexe. Este nevoie de un efort mare din partea lanțului valoric. Sunt un mare credincios în ecosistemele pentru inovarea colaborativă. Provocarea este mult prea mare pentru a fi abordată de o singură companie.

„Nu suntem ajutați de o companie dacă avem concurenți slabi. De fapt, am beneficia de un mediu competitiv mult mai puternic, deoarece ar conduce și mai mult pătrunderea cărnii pe bază de plante, ceea ce trebuie să realizăm”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2