TehnologiiȘtiri

213

Recomandările EFSA pentru sprijinirea tranziției către alimente sigure, nutritive și durabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rezultatele și recomandările de la ONE Conference 2022 - desfășurată recent la Bruxelles, dar și online au fost publicate în jurnalul internațional Trends in Food Science & Technology ca articol de raport al conferinței precum și în Jurnalul EFSA.

Peste 2.700 de participanți din mediul academic, instituții publice, sectorul privat și organizații neguvernamentale au participat la conferință, fie personal, fie de la distanță. Au fost susținute peste 120 de discuții, în timp ce au fost prezentate peste 250 de postere digitale.

Articolul din raportul conferinței descrie rezultatele și recomandările în detaliu, în timp ce editorialul stabilește recomandările de nivel superior.

Pentru a continua să protejeze cel mai bine sănătatea umană, animală, vegetală și a mediului și pentru a oferi cea mai mare valoare pentru societate, participanții au încurajat EFSA să:

1. țineți pasul cu cele mai recente evoluții în știință și tehnologie, valorificând datele;

2. investiți în pregătirea viitoare;

3. sprijinirea tranziției către sisteme alimentare durabile;

4. creșterea relevanței pentru societate;

5. să facă echipă cu actorii din domeniul siguranței alimentelor din UE și din afara ei;

6. aplicați abordarea One Health.

Aplicarea abordării One Health ne-ar permite să avansăm în continuare evaluările siguranței alimentelor prin adoptarea de noi moduri de lucru pentru a conecta și integra cunoștințele, datele și expertiza dintr-o gamă largă de discipline, sectoare și actori. Pentru detalii suplimentare accesați https://www.efsa.europa.eu/.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2