PiațăȘtiri

213

Recolta de cafea din Brazilia din 2023 va crește cu aproape 8% față de anul precedent

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Se preconizează că recolta de cafea din Brazilia din 2023 va ajunge la 54,94 milioane de saci de 60 kg, o creștere cu 7,9% față de anul precedent, a declarat agenția guvernamentală de alimentație și statistică Conab, în prima sa estimare pentru noul sezon, citat[ de European Supermarket Magazine.

În ciuda faptului că 2023 a fost un „în afara anului” în ciclul bienal al cafelei arabica, care alternează ani de producție ridicată și scăzută în Brazilia, este posibil ca recolta proaspătă să depășească producția de anul trecut, deoarece recolta din 2022 a fost afectată de seceta și înghețurile anterioare.

Din această cauză, unii analiști independenți prognozaseră deja o producție mai mare pe o bază anuală. Brazilia este cel mai mare producător și exportator de cafea din lume, reprezentând aproape o treime din producția globală.

Conab a spus că recolta de cafea arabica din Brazilia va ajunge la 37,43 milioane de saci în acest an, în creștere cu 14,4% față de 2022, impulsionată de o revenire în statul cel mai mare producător Minas Gerais.

Producția de cafea robusta, pe de altă parte, este de așteptat să scadă cu 3,8% de la un record stabilit în 2022, la 17,51 milioane de pungi, a adăugat Conab.

Suprafața totală plantată, luând în considerare atât arabica, cât și robusta, este programată să atingă 2,26 milioane de hectare, o creștere de 0,8% de la an la an, în ciuda situației „în afara anului”.

„Este demn de remarcat faptul că în „anii în afara” din ciclul bienal producătorii tind să efectueze tratamente pe culturi mai intens în câmpurile care vor intra în producție doar în următorii ani”, a spus președintele Conab, Guilherme Ribeiro.

El a adăugat că suprafața aproximativ redusa din ultimii ani a fost compensată de randamente mai mari.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2