TehnologiiȘtiri

229

Poziția României referitoare la etichetarea amestecurilor de miere și revizuirea Directivei Consiliului privind mierea (2001/110/Ce)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În timpul consiliului Agrifish desfășurat recent la Bruxelle, ministrul Petre Daea a transmis poziția României referitoare la Etichetarea amestecurilor de miere. Iată intervanția sa:

”Domnule Președinte, Domnule Comisar, Stimați Colegi,

România, ca prim producător de miere în Uniunea Europeană ce se confruntă cu o serie de greutăți privind comercializarea acestui produs, consideră necesară și binevenită modificarea legislației, în așa fel încât piața să ofere stabilitate și transparență.

De aceea, rugăm Comisia Europeană să demareze procedura de revizuire a legislației privind etichetarea mierii comercializată în UE, pentru a informa corect consumatorii și a contribui astfel la combaterea practicilor înșelătoare și dezavantajarea producătorilor europeni de miere, care înregistrează astfel pierderi financiare importante.

Revizuirea Directivei Consiliului privind mierea reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți în mod semnificativ transparența pieței prin furnizarea de informații detaliate și utile cu privire la originea mierii și de a restabili astfel încrederea consumatorilor.

În procesul de legiferare, România va participa activ fiind convinsă că răspunde astfel dorințelor legitime atât ale apicultorilor, cât și ale consumatorilor.

Vă mulțumesc!”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2