Repere

139

Potențialul reciclării orzului folosit la fabricarea berii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EverGrain de la AB Inbev a lansat Upcycled Barley Nutrition Compendium, care oferă o trecere în revistă aprofundată a primei proteine ​​​​de orz decorticat din lume, detaliind modul în care se formează în comparație cu alte proteine ​​vegetale și animale disponibile la scară astăzi, notează BackeryandSnakes.

Berea este aliment

În timp ce orzul este în centrul uneia dintre cele mai preferate băuturi din lume - berea - fondatorul și CEO-ul Evergrain, Greg Belt, a remarcat că are rădăcini străvechi ca aliment dătător de viață.

De fapt, orzul a fost unul dintre primele cereale cultivate ale umanității – datând din aproximativ 8.000 î.Hr. – domesticite de la progenitorul său sălbatic Hordeum spontaneum. Alte dovezi arată că orzul a fost cultivat în Egipt în anul 5.000 î.Hr., în Europa în 3.000 î.Hr. și în China în 1.500 î.Hr.

Cerealele antice au devenit rapid un aliment de bază ca hrană pentru animale înainte de a se realiza contribuția sa la producția de bere și băuturi spirtoase, iar apoi pentru consumul uman în terci și terci și pâine și biscuiți de orz.

Compendiul EverGrain acoperă istoria cerealelor antice, profilul nutrițional, impactul asupra sănătății, oportunitățile și aplicațiile viitoare, scris de Dr. Wendy Bazilian, dietetician înregistrat și fiziolog de exercițiu certificat de Colegiul American de Medicină Sportivă.

Belt a adăugat: „Acest raport evidențiază istoria bogată în nutrienți a acestui ingredient și modul în care reciclarea orzului este o oportunitate atât de importantă pentru a remodela viitorul alimentelor. Este o oportunitate pentru branduri de a valorifica numeroasele beneficii ale orzului în poveștile pe care le împărtășesc consumatorilor lor.”

Fără compromisuri

EverGrain's susține că EverPro – prima proteină de orz reciclată din lume – oferă cele mai bune standarde de digestibilitate a proteinelor din clasă, cu digestibilitate și absorbție a proteinelor comparabile cu proteinele premium din mazăre și zer, afirmații care au fost dovedite în studii in vivo și in vitro anul acesta (True Ileal Studii de digestibilitate (azot), 2022).

EverPro are un conținut de proteine ​​de 85% și un profil de aminoacizi complementar cu proteina de mazăre, care permite un PDCAAS de 1,0.

Compania din St Louis, Missouri afirmă, de asemenea, că, în comparație cu toate proteinele disponibile la scară în prezent, conține și cele mai mari cantități de glutamina în comparație cu proteinele din zer, soia și mazăre, care sunt legate de oboseala musculară redusă și îmbunătățirea post- recuperare la antrenament.

„Există un decalaj pe piața proteinelor din plante chiar acum: proteinele bogate au, de obicei, anumite costuri de mediu, nutriționale sau financiare”, a spus Belt.

„EverPro umple acest gol, oferind sportivilor și consumatorilor mai multe proteine ​​la un cost mai mic pentru a-și alimenta ziua. Fără compromisuri.”

Povestea de succes durabilă

Ingredientul vine și cu o poveste de sustenabilitate convingătoare. Datorită unui proces proprietar, certificat Upcycled și verificat prin proiect fără OMG, proteina de orz poate ajuta la atenuarea risipei alimentare și a emisiilor și oferă o amprentă de carbon mai mică și o utilizare mai mică a pământului și a apei decât alte proteine ​​disponibile la scară astăzi.

„Consumatorii merită astfel de produse, care pun gustul, nutriția și durabilitatea pe primul loc”, a adăugat Belt.

„Sunt esențiale dacă vrem vreodată ca produsele pe bază de plante să fie cu adevărat capabile să concureze cu standardele pieței.”

Mărcile recunosc deja această oportunitate și mai multe inovații alimentate de orz se pregătesc în prezent să fie lansate.

EverGrain, de asemenea, a dezvoltat prototipuri care se concentrează pe băuturi curate, bogate în proteine, care împing nivelurile de proteine ​​cu peste 25 g, oferind totuși un gust grozav.

„Putem spune tot ce ne dorim despre cât de fantastic este EverPro, dar degustarea înseamnă a crede”, a declarat Rosa Sanchez, director global senior al aplicațiilor de cercetare și dezvoltare al EverGrain.

„De cele mai multe ori, când formulările de proteine ​​vegetale ating acele niveluri ridicate de incluziune proteică, asta înseamnă că sunt pline cu tot felul de ingrediente nedorite pentru a masca gusturile neplăcute. Cu EverPro, nu trebuie să vă faceți griji pentru asta.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2