Repere

267

Piața de cacao materie primă, bulversată de seceta din Coasta de Fildeș

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nicio ploaie nu a căzut săptămâna trecută în majoritatea regiunilor producătoare de cacao din Coasta de Fildeș pentru a doua săptămână consecutiv, stârnind temeri cu privire la o perioadă de secetă prelungită, care ar putea afecta perspectivele recoltei intermediare din aprilie până în septembrie, au declarat fermierii ivorieni citați de European Supermarket Magazine.

Coasta de Fildeș, cel mai mare producător de cacao din lume, se află în sezonul său uscat, care se desfășoară oficial de la mijlocul lunii noiembrie până în martie.

Fermierii din toată țara au spus că intensitatea vântului uscat sezonier Harmattan, care suflă din Deșertul Sahara pentru o perioadă variabilă între decembrie și martie și poate deteriora recoltele, a scăzut în regiunile centrale și a fost ușoară în regiunile sudice.

Recolta principală a încetat pe măsură ce recolta principală este finalizată, au spus fermierii. Dacă lipsa de umiditate persistă până la sfârșitul lunii ianuarie, fasolea ar fi de proastă calitate în februarie și martie și foarte strânsă în aprilie și mai, au spus fermierii.

 „Dacă nu va fi ploaie înainte de sfârșitul acestei luni, copacii vor începe să piardă multe frunze și recolta va fi mică după aceea”, a spus Arsene Goli, care cultivă în apropierea regiunii de centru-vest a Daloa, unde 0. milimetri (mm) de ploaie au căzut săptămâna trecută, cu 1,8 mm sub media pe cinci ani.

Un sentiment similar a fost raportat în regiunile centrale Bongouanou și Yamoussoukro, unde nu a căzut nicio ploaie săptămâna trecută.

În regiunea de vest a Soubre și în regiunile sudice Agboville și Divo, unde nu a căzut nicio ploaie săptămâna trecută, fermierii au spus că arborii de cacao supraviețuiesc din cauza conținutului bun de umiditate din sol în acest moment.

Dar o perioadă de secetă prelungită ar putea deteriora multe flori și visine aflate în prezent pe copaci și ar putea afecta randamentul recoltei mijlocii, au spus fermierii.

„Dacă copacii nu primesc ploaia în această lună, randamentul va scădea”, a spus Eric Dally, care cultivă în apropiere de Soubre, unde săptămâna trecută au căzut 0 mm, cu 3,6 mm sub medie.

Temperaturile medii au variat între 25,5 și 27,4 grade Celsius în Coasta de Fildeș săptămâna trecută.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2