PiațăȘtiri

178

În scandalul iepurașilor de Paște, Lidl a pierdut procesul cu Lind

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Chiar dacă mai e destul până la Sărbătoarea nașterii Domnului, iepurașul de Paște provoacă controverse: Lidl trebuie să distrugă iepurașii de ciocolată, după cum anunță RetailDetail.

Lanțul de supermarketuri nu mai are voie să vândă iepurași de Paște cu ciocolată aurie, deoarece seamănă prea mult cu ciocolata de lux Lindt & Sprüngli.

Ani de bătălie juridică

Nu mai sunt permise iepurașii de Paște de ciocolată vânduți de Lidl de Paște în ambalaj auriu. Potrivit producătorului de ciocolată premium Lindt & Sprüngli, dulciurile sunt prea asemănătoare cu produsul lor și, după mai multe încercări, cea mai înaltă instanță elvețiană hotărăște acum în favoarea lor.

Lidl nu mai poate vinde iepurașii de ciocolată și trebuie să-și distrugă întregul stoc rămas. Deși curtea de la Lausanne sugerează că ciocolata în sine poate fi încă folosită, de exemplu, prin topirea ei.

Hotărârea a fost precedată de o lungă bătălie juridică, după cum o instanță comercială elvețiană a decis anul trecut împotriva reclamantului Lindt.

Cu toate acestea, ciocolatierul elvețian a demonstrat acum în mod convingător că iepurele de aur este recunoscut pe scară largă de public și că oamenii pot confunda cele două produse, în ciuda unor diferențe, relatează The Guardian.

Protecție pentru Lindt

Pentru Lindt & Sprüngli, iepurașii de ciocolată se numără printre cele mai bine vândute produse ale sale, așa că marca a ajuns în instanță de mai multe ori în ultimii ani pentru a da în judecată pentru contrafacere.

Iepurașii înfășurați în folie de aur și cu un clopoțel la gât au dus chiar și la un dosar în fața Curții Europene de Justiție.

De fapt, Lindt obținuse un brevet pentru forma specifică 3D în 2001, dar concurentul Hauswirth – care făcea și iepurași înfășurați în aur cu o panglică în jurul gâtului – a considerat că un iepuraș de ciocolată nu poate fi marcat.

Cu toate acestea, s-a dovedit că s-ar putea, iar în 2021, Curtea Federală Germană a acordat chiar și protecție a mărcii învelișului de aur.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2