Repere

148

Fermierii furioși fac ravagii în supermarketurile olandeze

autor

MeetMilk.ro

distribuie

RetailDetail relatează că protestele fermierilor provoacă haos în Țările de Jos nu în ultimul rând printre lanțurile de supermarketuri. Fermierii furioși blochează centrele de distribuție în toată țara.

Supermarketurile sunt primele ținte

În Țările de Jos, fermierii organizează o acțiune de protest la scară largă împotriva planurilor guvernamentale de reducere a emisiilor de azot. Potrivit crescătorilor de vite, măsura ar însemna mai puține vaci de păstrat.

Tractoarele erau pe drum luni dimineața devreme blocând locații strategice. Primele lor ținte: centrele de distribuție în supermarketuri.

În ciuda faptului că comercianții subliniază că nu au nimic de-a face cu politica privind azotul, zeci de centre de distribuție sunt blocate în prezent în toată țara. Mai mult, fermierii nu au livrat produse proaspete precum fructe și legume.

Drept urmare, consumatorii vor simți consecințele în supermarketuri încă de luni, a avertizat biroul național olandez de comerț cu alimente CBL, potrivit canalului de știri NOS.

Peste jumătate din toate DC-urile întrerupte

Sediul central al lanțului de magazine DC și sediul central al Jumbo din Veghel au fost printre primii afectați. Deși polițiștii au venit să ridice blocajul și au dat amenzi, cinci din șase centre de distribuție sunt încă blocate. La liderul pieței Albert Heijn, două din șase centre de distribuție erau încă inoperabile din cauza protestelor de după-amiaza târziu.

La Lidl, accesul este interzis la jumătate din depozitele olandeze, iar concurentul Aldi susține că suferă de blocaje în două din opt depozite. În mod oarecum ironic, la Vomar personalul i-a blocat pe fermieri într-o contra demonstrație.

Au avut grijă ca tractoarele să nu poată pleca, deși fermierii au răspuns laconic că oricum nu au intenția de a pleca. Ca urmare, unicul centru de distribuție al băcăniei locale rămâne complet închis.

A anunțat „Zilele blocadelor”.

Fermierii declară că vor rămâne pe loc până când politica de azot va fi inversată. Ei amenință deja cu blocaj de zile întregi.

Marți după-amiază însă, majoritatea blocadelor par să fi fost ridicate, în urma intervenției forțelor de ordine. Albert Heijn, Jumbo, Aldi și Lidl, printre alții, pot livra din nou în magazinele lor. Cu toate acestea, în câteva locuri protestul continuă, cum ar fi la Boni din Nijkerk.

În supermarketuri, acțiunile au dus la rafturi goale, în special în departamentele de produse proaspete. Potrivit CBL, prejudiciul se ridică la zeci de milioane de euro ca urmare a vânzărilor ratate și a produselor proaspete stricate în centrele de distribuție.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2