Repere

153

Eforturi pentru deblocarea crizei de pe piața de cacao-materie primă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fundația Mondială pentru Cacao (WCF) a încheiat o întâlnire de parteneriat de succes, în ciuda absenței celor două țări producătoare principale, cu noi angajamente anunțate privind ca lanțurile de aprovizionare cu cacao să fie mai durabile și pentru a obține un impact mai mare în a ajuta fermierii să obțină un venit de viață.

Un purtător de cuvânt al WCF a spus că a trebuit să închidă înregistrarea devreme din cauza cererii neașteptat de mare pentru prima întâlnire în persoană a organizației de sustenabilitate în trei ani.

Evenimentul de la Bruxelles din 26-27 octombrie a concentrat guvernele, comunitățile cultivatoare de cacao, societatea civilă și companiile asupra creșterii veniturilor fermierilor, reducerea muncii copiilor și forțate și inversarea defrișării.

„Suntem încântați că am avut aici peste 350 de părți interesate cu ambiția comună de a crea un sector de cacao înfloritor și durabil, cu bunăstarea fermierilor și a familiilor acestora în centrul a tot ceea ce facem”, a declarat Chris Vincent, noul președinte al Fundației.

Vincent a fost numit noul președinte al WCF înainte de începerea conferinței, împreună cu alegerea lui Peter Boone, directorul executiv al Barry Callebaut, ca noul președinte al organizației.

Întâlnirea de parteneriat a făcut progrese în ceea ce privește angajamentele companiei de a face lanțurile lor de aprovizionare mai trasabile, un pas cheie în eliminarea drepturilor omului și a abuzurilor de mediu.

Pentru prima dată, a auzit de la directorii executivi ai trei companii membre WCF - Boone, Mark Schneider de la Nestlé și Dirk van de Put de la Mondelēz International - despre ambițiile lor de sustenabilitate.

Întâlnirea a mai fost adresată de vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Hautala, și de doi comisari europeni, Didier Reynders și Jutta Urpilainen, care au povestit reuniunii despre legislația pendinte a Uniunii Europene care vizează ca lanțurile de aprovizionare să fie mai sustenabile.

Participanții au auzit astfel de opinii și din țările producătoare, inclusiv din Indonezia. Musdhalifa Machmud, ministrul adjunct al alimentației și agriculturii din Indonezia, a declarat în cadrul întâlnirii că țările producătoare au nevoie de țările consumatoare pentru a participa la costurile pentru ca cacao să fie mai durabilă.

Vincent a recunoscut că absența reprezentanților din țările producătoare Coasta de Fildeș și Ghana a fost o oportunitate ratată pentru progrese suplimentare, dar a spus că WCF, un grup care reprezintă 80% din industrie, va persista în eforturile sale de a lucra cu cele două țări producătoare.

Scopul boicotului a fost de a pune presiune asupra factorilor de decizie europeni care lucrează la noi standarde de aprovizionare pentru a acorda prioritate standardelor de trai ale cultivatorilor de cacao.

„Membrii noștri vor continua să concentreze investițiile prin programele lor de sustenabilitate ale companiei, care urmăresc să crească veniturile fermierilor în mod direct prin recompensă practicilor agricole durabile”, a spus Vincent.

„Ei se vor angaja cu grupurile de lucru înființate de Inițiativa Cote d’Ivoire Ghana Cacao pentru a dezvolta un pact economic pentru cacao durabil.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2