PiațăȘtiri

165

După protestul de la Campionatul Mondial de Fotbal, REWE suspendă contractul cu Federația Germană de Fotbal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Retailerul REWE Group și-a suspendat sponsorizarea Asociației Germane de Fotbal (DFB), după ce FIFA a luat măsuri împotriva jucătorilor care poartă banderole „OneLove” în sprijinul diversității la Cupa Mondială din Qatar, anunță European Supermarket Magazine.

Mișcarea REWE, care se mândrește cu vânzări anuale la nivel de grup de 76,5 miliarde de euro, îl face primul sponsor care ia măsuri după ce FIFA a amenințat că va emite cartonașe galbene oricărui jucător care poartă banderola multicoloră la Cupa Mondială.

„Luptăm pentru diversitate”

"Luptăm pentru diversitate - iar fotbalul este și diversitate. Trăim această poziție și o apărăm", a declarat Lionel Souque, directorul executiv al REWE Group. „Atitudinea scandaloasă a FIFA este absolut inacceptabilă”.

Decizia reflectă starea de spirit negativă a germanilor față de turneu atât online, cu hashtag-ul #BoycottQatar2022 în tendințe pe Twitter în Germania.

Aproape jumătate dintre germani sunt în favoarea sponsorilor și politicienilor să boicoteze evenimentul și mai mult de două treimi consideră inutilă vizita cancelarului Olaf Scholz la turneu, a arătat luni un sondaj al Universității din Hohenheim.

REWE a declarat DFB în octombrie că nu dorește să-și continue parteneriatul, dar după decizia asupra banderolei a vrut să se distanțeze de poziția FIFA și să renunțe la drepturile sale de publicitate conform acordului lor.

„După deciziile actuale ale FIFA și declarațiile președintelui FIFA Infantino, totuși, compania se vede chemată să se distanțeze în mod clar de poziția FIFA”, a menționat acesta.

Citiți mai multe: Cele mai multe mărci „cu prețuri reduse” din sponsorizarea Cupei Mondiale, arată studiul

„Suntem alături de tine”

S-a spus că urează echipei naționale germane și tuturor jucătorilor mult succes pentru Cupa Mondială și că un album special de colecție lansat pentru turneu va fi acum oferit gratuit.

„Vă stăm alături și vă sprijinim!” a adăugat Souque. Germania și-a început campania la Cupa Mondială cu o înfrângere cu 2-1 în fața Japoniei la începutul acestei săptămâni.

Mai multe asociații de fotbal au spus că căpitanii lor vor purta banderola „OneLove” în Qatar. Însă asociațiile din Germania, Anglia, Țara Galilor, Belgia, Țările de Jos, Elveția și Danemarca au declarat luni că vor renunța la aceste planuri în urma avertismentului FIFA.

DFB a declarat marți că asociațiile care susțin banderola s-au confruntat cu „șantaj extrem” și a renunțat la planurile ca jucătorii să o poarte, deoarece nu era drept ca ei să își asume consecințele.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2