Repere

235

Dubai renunță la impozitul de 30% pe vânzările de alcool

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informeaza ca Dubai a suspendat o taxă de 30% pe alcool și a renunțat la o taxă de licență necesară anterior pentru a cumpăra alcool în centrul comercial și turistic, au declarat doi mari retaileri pe rețelele de socializare.

Se așteaptă că această mișcare va spori și mai mult atractivitatea Dubaiului față de turiști și rezidenți expatriați atrași de stilul său de viață mai liberal, în comparație cu alte orașe din Golf.

Schimbările au intrat în vigoare duminică pentru a dura o perioadă de probă de un an, a declarat presa națională.

„Mai ușor și mai ieftin”

„Odată cu eliminarea taxei municipale de 30% și o licență gratuită pentru alcool, cumpărarea băuturilor tale preferate este acum mai ușor și mai ieftin ca niciodată”, a declarat MMI, unul dintre cei doi furnizori majori de alcool din Dubai, pe contul său de Instagram.

Prețurile din magazinele sale din emirat reflectă eliminarea taxei, a adăugat acesta.

Un alt retailer, African+Eastern, a confirmat că taxa nu se mai aplica, dar prețurile vor rămâne supuse unei taxe pe valoarea adăugată (TVA) de 5%. Biroul Media din Dubai nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Redresare economică

Economia Dubaiului s-a redresat rapid după pandemia de COVID-19, PIB-ul crescând cu 4,6% pe an în primele nouă luni ale anului 2022.

Turismul este un pilon cheie al economiei, iar numărul de turiști a crescut cu peste 180% în prima jumătate a anului 2022 în perioada corespunzătoare din 2021.

Mai multe state din Golf au introdus TVA pe măsură ce apelează din ce în ce mai mult la impozitare pentru a spori veniturile non-petroliere.

Deși Emiratele Arabe Unite nu impun impozit pe venit, vor introduce un impozit pe profit de 9% din iunie pentru profiturile care depășesc 375.000 de dirhami (102.100 USD).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2