Repere

136

Cercetătorii redefinesc nutriția, risipa alimentară și securitatea alimentară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

BakeryandSnacks informează că Dr. Tom Simmons, fondatorul și CEO-ul The Supplant Company, a petrecut un deceniu în cercetarea academică în jurul reducerii deșeurilor, înainte de a-și îndrepta atenția spre a crea un zahăr bogat în fibre care gătește, coace și caramelizează la fel ca zahărul tradițional, dar cu mai puține calorii, stimulează sănătatea intestinală. și, cel mai important, abordează risipirea alimentelor.

Zahărul un vinovat de serviciu

Deseori văzut vinovat al multor probleme nutriționale ale populației mondiale, a primit o schimbare de stil, prin reciclarea porțiunii „prebiotice” bogate în fibre din culturile de obicei aruncate pentru a îndulci prăjiturile și ciocolata create în colaborare cu bucătarul Thomas Keller, primul și singurul bucătar de origine americană va deține simultan două evaluări de trei stele Michelin pentru restaurantul său din California The French Laundry.

Nu numai că Supplant sugar este conceput pentru a reduce dependența consumatorilor de zahărul din trestie – americanul obișnuit consumă aproximativ 17 lingurițe de zahăr adăugat pe zi – ci abordează și o problemă care este ușor de depășit.

Aproximativ 40% din toate alimentele din America ajung să fie risipite, în valoare de peste 400 de miliarde de dolari în fiecare an. Deși o mare parte din asta se întâmplă în bucătărie, „o mare parte se întâmplă înainte de asta”, a spus dr. Simmons.

Trilema sistemului alimentar

„Ceea ce numim trilema sistemului alimentar este modul în care ne gândim la marile probleme din sistemul alimentar în acest moment...

[1] în ceea ce privește nutriția, care, desigur, zahărul este o problemă majoră și a fost o problemă de ceva vreme...

[2] durabilitate, tot mai mulți oameni recunosc impactul sistemului agricol... și

[3] securitatea alimentară sau echitatea alimentară:

La scară macro, avem nevoie de 50% mai multe alimente pentru a hrăni populația din 2050, dar nu avem 50 % mai mult teren, în timp ce la scară micro, este vorba despre existența „deșerturilor nutritive” – locuri în care este destul de greu să obțineți alimente de bună calitate”, a spus Dr. Simmons.

„Aceste lucruri sunt toate interconectate și chiar nu poți seta o adresă într-un mod care să fie abstractizat de celelalte; de exemplu, dacă aveți o inovație pentru a face alimente mai hrănitoare, dar o faceți în detrimentul producției totale a industriei agricole.

„Așadar, dacă doriți să abordați aceste lucruri, chiar trebuie să gândiți holistic la nivelul întregului sistem la toate aceste probleme.”

El a adăugat: „Cred că ceea ce facem este într-adevăr una dintre puținele moduri în care putem încerca să avem o inovație fără ambiguitate bună, în măsura în care abordează nutriția și sustenabilitatea și securitatea alimentară într-un întreg coerent”.

Misiunea este de a face ingrediente care pot face produsele alimentare mai durabile, mai sănătoase și mai abundente: totul dintr-o singură lovitură: Dr Tom Simmons

Noua categorie de ingrediente alimentare

Echipa de oameni de știință din Cambridge, Marea Britanie, definește o nouă categorie de ingredient alimentar prin atingerea porțiunii fibroase a culturilor - tulpinile, tulpinile, cojile și știuleții de obicei transformate în hrană pentru animale, lăsate să se descompună pe câmp, arse sau depozitate - pentru a crea un zahăr mai bun pentru tine.

Procesul de extragere a zaharurilor naturale din plantele fibroase folosește enzime fungice și este proprietatea Supplant, dar rezultatul este un zahăr care se comportă ca zahărul tradițional, păstrând în același timp proprietățile nutriționale ale fibrelor, având un conținut scăzut de calorii, un răspuns glicemic mai scăzut, bun pentru sănătatea intestinului și plin de prebiotice.

„Misiunea este de a face ingrediente care pot face produsele alimentare mai durabile, mai sănătoase și mai abundente: totul dintr-o singură lovitură”, a spus dr. Simmons.

„Lucrul distinctiv pe care îl facem este că facem ingrediente din fluxurile secundare agricole... chestii care sunt produse în ferme, dar în prezent nu sunt utilizate pe scară largă - părțile structurale ale plantelor care adăpostesc părțile populare (amidon, zahăr, cereale, fasole, ulei, etc) care sunt de fapt partea cea mai abundentă a unei părți a plantei.

„Prin aducând ingredientele noastre derivate din fibre în sistemul nostru alimentar, adăugăm beneficii ale fibrelor și reducem impactul negativ al zahărului rafinat, carbohidraților și excesul de calorii. Cel mai important, o facem doar în timp ce facem alimente delicioase”, a spus dr. Simmons.

„Zahărurile din Fibre arată, au gust și se simt ca zahărul; dar este și hrănitor. Are jumătate din calorii și nu provoacă un vârf de insulină precum zahărul rafinat. Și pentru că o facem din fibre vegetale agricole altfel neutilizate, este benefică și pentru planetă – în special pentru biodiversitate.”

Creșterea amprentei și a impactului

Revendicarea, fără îndoială, vine sub forma avizului din partea superstarului culinar american, Chef Thomas Keller, care a stabilit o colecție de restaurante care stabilesc o nouă paradigmă în profesie, inclusiv The French Laundry din Napa Valley și Per Se din New York. printre alții.

Dr. Simmons ne povestește cum o scrisoare scrisă de mână a atras atenția renumitului bucătar și a fost creat un parteneriat în primăvara lui 2021 pentru a lansa oficial Supplant Sugars from Fiber în înghețată, prăjituri și ciocolată.

De atunci, parteneriatul a lansat mai multe produse noi – inclusiv un baton de ciocolată și paine scurte – disponibile atât online, cât și în l imitat comerțul cu amănuntul, dar planul este să devină mult mai mare.

„Pe măsură ce ne dezvoltăm oferta pentru a servi mai bine partenerii noștri comerciali, am constatat că producerea și distribuirea de incluziuni de cofetărie premium, cum ar fi chipsurile de ciocolată create cu zaharuri Supplant din fibre, ne crește amprenta și impactul”, a spus dr. Simmons.

„Extinderea ofertei dincolo de ingredientul brut la incluziuni și produse CPG ne promovează misiunea de a crea o categorie cu totul nouă de „zaharuri din fibre” și, în cele din urmă, de a reduce cererea de zahăr din trestie, oferind în același timp o soluție pentru deșeurile alimentare agricole.”

Ascultați podcastul pentru a afla cum The Supplant Company continuă să se orienteze către parteneri comerciali pentru achiziția directă cu ridicata, inclusiv mărci de servicii alimentare și CPG, cu diverse aplicații, de la brutărie la cereale și gustări.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2