Știri

405

CDR: Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate și predictibilitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Acestea se pot realiza numai prin asumarea responsabilității politice pentru asigurarea unui sistem fiscal stabil, menit să stimuleze creșterea economică.

Coaliția pentru Dezvoltarea României(CDR) atrage atenția periodic asupra necesității unui climat economic și fiscal predictibil în România.

În ciuda semnalelor de alarmă transmise de mediul de afaceri în ultimii ani, ne aflăm în prezentîntr-o situație precară, cu un deficit excesiv,fiind pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene în lipsa unor măsuri sustenabile.

Măsuri arbitrare, decise din scurt,sunt între cauzele crizei actuale. Așa cum indică șianalize  recente, în cei șapte ani și jumătate de când noul Cod Fiscal a fost adoptat,au fost făcute peste 550 de modificări, mai puțin de jumătate din alineatele inițiale rămânând neschimbate, afectând negativ încasările bugetare.

O astfel de abordare este, în mod evident, opusul predictibilității și eficienței. De aceea, Coaliția pentru Dezvoltarea României reiterează nevoia de predictibilitate și de eficientizare a aparatului public.

Solicităm un angajament serios și de durată al tuturor partidelor, începând cu cele aflate la guvernare, în vederea redresării României.

Solicităm renunțarea la practica modificărilor fiscale periodice, arbitrare, luate pe ultima sută de metri și fără studii de impact, dar care afectează imediat și de cele mai multe ori negativ activitatea companiilor, colectarea detaxe și veniturilebugetare.

Cele trei puncte cheie asupra căroraconsiderăm că se impune consensul politic sunt:

Eficientizarea cheltuielilor publice pe termen mediu și lung.

Urmărirea îndeaproape a direcțiilorasumate de România prin PNRR și implementarea tuturor reformelor aferente.

Revenirea la un sistem fiscal simplificat și predictibil, care și-a dovedit meritele, bazat pe o cotă unică de impozitare, aplicată atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice, eliminarea tuturor scutirilor care șubrezesc în prezent baza de impunere, și plafonarea contribuțiilor sociale.

CDR consideră aceste măsuri necesare nu doar în vederea stabilității fiscale și bugetare, ci și pentru creșterea coeziunii  sociale, prin asumarea unor ținte comune și asigurarea unui climat fiscal care elimină privilegiile și pune bazele unui cadru economic unitar.

CDR este o alianță de organizații ai cărormembricontribuie cu peste 50% la PIB-ulRomânieiși care, prinagregarearesurselor, urmărește ca aceștiasăîșiatingăpotențialul maxim, Româniasădevinăatractivă economic, iarcalitateaviețiisăcrească.

CDR reunește reprezentanți ai investitorilor români și străini în România și este condusă de un Comitet de Coordonare format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce (BEROCC), British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK),Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Netherlands-Romanian Chamber of Commerce (NRCC) și Romanian Business Leaders (RBL). Alături de organizațiile din Comitetul de Coordonare din CDR fac parte și:Bilateral Chamber of Commerce and Industry Romania – Cyprus, Czech - Romanian Mixed Trade and Industrial Chamber, Danish Romanian Business Association, The Chamber of Commerce and Industry Romania – Finland, Hellenic-Romanian Chamber of Commerce and Industry, HR Club , Hungarian Business Association in Romania, Italian Chamber of Commerce for Romania,  Bilateral Chamber of Commerce Romania Slovakia, Business Sweden, Chamber of Commerce Switzerland-Romania, TIAD - Turkish Businessmen Association, South Eastern Europe's Private Equity Association.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2