Repere

179

Bilele de cafea înlocuiesc capsulele pentru a „revoluționa” automatele de cafea

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După o jumătate de deceniu de cercetare, sistemul CoffeeB fără capsule și produsele „Coffee Ball” sunt acum pe piața în Elveția în țări europene selectate. Scopul său este de a „revoluționa modul în care lumea bea cafeaua pentru o singură porție, informează FoodNavigator.

Principalul retail elvețian Migros a dezvoltat un sistem de capsule de cafea pentru o singură porție de cafea. Secretul? Biluțe de cafea fără deșeuri.

Piața capsulelor de cafea este o afacere mare. Cu jucători importanți, de la Nespresso la Lavazza, Starbucks și Gourmesso, sectorul global de 12,3 miliarde de dolari este de așteptat să crească la 16,7 miliarde de dolari până în 2026, potrivit ReportLinker.

În Marea Britanie, se estimează că aproape jumătate dintre gospodării beau cafea în capsule, capsulele de cafea producând aproximativ 100.000 de tone de deșeuri la nivel global, în fiecare an. Unele păstăi sunt reciclabile sau biodegradabile, totuși se crede că o mare parte va ajunge la groapa de gunoi.

Într-un efort de a reduce risipa de capsule, marele retailer elvețian Migros a dezvoltat ceea ce pretinde a fi „primul” sistem de capsule de cafea din lume fără capsulă. În schimb, sistemul folosește o mică „Minge de cafea”, făcută din cafea presată.

După o jumătate de deceniu de cercetare, sistemul CoffeeB fără capsule și produsele „Coffee Ball” sunt acum pe piața în Elveția în țări europene selectate. Scopul său este de a „revoluționa modul în care lumea bea cafeaua pentru o singură porție”.

Bilele de cafea comprimate sunt acoperite într-un strat insipid, incolor, pe bază de alge marine, care îi conferă structură, protejând-o în același timp de pierderea aromei - eliminând nevoia de înveliș tradițional al capsulei.

Capacul de protecție subțire, pe bază de plante, nu se consumă și rămâne pe bila de cafea uzată după preparare. Întreaga minge de cafea – inclusiv carcasa și cafeaua – este complet compostabilă în grădină. În patru săptămâni, bilele de cafea se descompun în „humus” – materia organică întunecată din sol care se formează prin descompunerea materiei vegetale. „Humusul este plin de nutrienți și face solul fertil, astfel încât plantele să poată crește”, a explicat Migros.

Pe lângă reducerea deșeurilor de aluminiu și plastic, CoffeeB folosește, de asemenea, mai puțină cafea la ceașcă în comparație cu o mașină complet automată, cafetieră sau cafea cu filtru - ceea ce echivalează cu o reducere cu 40% a amprentei de carbon.

Cum funcționează noul aparat fără capsule și tehnologia Coffee Ball? Potrivit lui Migros, în testele oarbe, CoffeeB a funcționat la fel de bine ca capsulele convenționale de cafea.

În Franța, unde mașina este pe piață din septembrie, recenziile au fost în general pozitive. Grupul francez de consumatori UFC-Que Choisir a raportat că CoffeeB a fost „ușor de utilizat” și zero deșeuri, ceea ce este o „surpriză plăcută” pe o piață în care „inovația este rară” și „de obicei merge în direcția mai multor deșeuri”.

„Noi... salutăm această inițiativă a Migros, chiar dacă mașina suferă de ușoare defecte [de dentiție]... Testele noastre de laborator vor determina acum modul în care acest model rezistă mașinilor cele mai vândute.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2