TehnologiiRepere

191

Asociația Scotch Whisky solicită reduceri de taxe ca urmare a creșterii costurilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un sondaj realizat de Scotch Whisky Association (SWA) a constatat că 57% dintre distilatori au văzut costurile cu energie crescute cu peste 10% în ultimul an, aproape o treime (29%) și-au văzut costurile cu energie dublate.

Aproape 40% dintre companii au raportat că costurile de transport s-au dublat în ultimele 12 luni, 43% raportând, de asemenea, creșteri ale costurilor lanțului de aprovizionare cu peste 50%.

Costuri în creștere

De asemenea, sondajul a mai arătat că majoritatea distilatorilor se așteaptă ca costurile să crească în continuare în anul următor, 57% așteaptă că costurile cu energie vor crește cu încă 50% și aproape trei sferturi (73%) anticipând o altă creștere cu 50% a costurilor de transport.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii costurilor, industria se așteaptă să continue să investească în operațiuni și în lanțul de aprovizionare. Peste jumătate (57%) au raportat o creștere a numărului de angajați în ultimele 12 luni, toți respondenții așteaptă că va trebui să-și sporească forța de muncă în anul viitor.

SWA i-a cerut noului prim-ministru și echipei Trezoreriei HM să se angajeze să susțină industria prin a nu crește accizele într-un buget de toamnă.

Datoria spirtoaselor

S-a spus că taxa pentru Scotch Whisky este de 70% din cauza ratelor ridicate ale taxei pentru băuturi spirtoase.

Mark Kent, directorul executiv al SWA, a declarat: „Industria a demonstrat o rezistență remarcabilă, dar acest lucru nu poate fi considerat de la sine înțeles.

Ne aflăm într-un moment critic pentru mulți dintre membrii noștri. Bugetul de toamnă trebuie să sprijine industria Scotch Whisky, care este un motor crucial al creșterii economice, în special în toată Scoția.

El a adăugat: „Accizele din Marea Britanie la Scotch Whisky și alte băuturi spirtoase sunt deja una dintre cele mai mari din lume și solicităm să nu existe o creștere a taxelor la băuturi spirtoase în buget.

Orice astfel de creștere ar agrava costul presiunilor comerciale cu care se confruntă companiile, ar adăuga cel puțin 95 p. de taxe numai pe fiecare sticlă de whisky scoțian și ar continua inflația.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2