PiațăȘtiri

209

2023 va fi un an greu pentru piața mondială de cafea

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fermierii și experții brazilieni de cafea au redus așteptările cu privire la recolta de anul viitor la cel mai mare producător din lume, după o evoluție preponderent negativă după înflorire în multe dintre zonele pe care le supraveghează.

Potrivit acestora, așteptările inițiale pentru o creștere a producției anul viitor par acum slabe, viziunile convergând pentru o cultură care ar fi similară ca mărime cu cea recoltată în acest an.

O producție mai mare în Brazilia sezonul viitor era așteptată de majoritatea comercianților internaționali. Acesta a fost unul dintre factorii din spatele unei scăderi recente a prețurilor de referință la cafeaua arabica.

„Ne așteptam la o creștere a recoltelor (pentru 2023), dar ne-am schimbat ideile după dezvoltarea înfloririi”, a spus Paulo Armelin, care cultivă 220 de hectare de cafea în zona Cerrado Mineiro.

El a spus că copacii nu au reușit să transforme în fructe multe dintre florile care au apărut când ploile au revenit în octombrie, posibil pentru că nu erau suficient de sănătoși după o iarnă foarte uscată în Brazilia.

Previziune

Armelin se aștepta să recolteze în jur de 45 de saci de 60 kg la hectar anul viitor, față de 27 de saci recoltați anul acesta. Acum, el vede recolte din sezonul viitor în intervalul 25-30 de saci/ha.

Jonas Ferraresso, un agronom care consiliază fermele de cafea din Sao Paulo și Minas Gerais, a spus că multor copaci le lipsesc suficiente frunze pentru a susține perioada de după înflorire, ceea ce a dus la o cantitate mai mică de fructe.

„Va fi departe de recordul din 2020”, a spus el.

Carlos Augusto Rodrigues de Melo, președintele Cooxupe, cea mai mare cooperativă de cafea din Brazilia și exportatorul nr. 1 al țării, a declarat în această săptămână presei locale că noua recoltă va fi similară ca mărime cu cele două anterioare, ambele fiind afectate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Jose Braz Matiello, cercetător la Fundacao Procafe, împărtășește părerile cu privire la o recoltă mai mică decât se aștepta anul viitor, spunând că copacii nu au suficientă energie pentru a păstra înflorirea mare, scăzând o mare parte din ea înainte ca fructele să poată apărea.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2