Arla Foods Ingredients își reînnoiește portofoliul de proteine funcționale

Arla Foods Ingredients își reînnoiește portofoliul de proteine funcționale

Arla Foods Ingredients a lansat un nou concept pentru a ajuta producătorii să creeze batoane energizante de proteine ​​care să ofere o îngăduință mai sănătoasă fără a compromite funcționalitatea.

Compania a citat cifrele Euromonitor International care sugerează că valoarea categoriei de bare de proteine ​​va crește la o rată de creștere anuală compusă de 6% între 2021 și 2025, determinată de cererea de gustări gustoase pentru a înăbuși pofta de carbohidrați.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre consumatori au găsit cu greu găsirea gustărilor indulgente pe care le credeau sănătoase (HealthFocus International: Global Trend Study, 2020).

Cea mai recentă soluție Arla Foods Ingredients combină Lacprodan SoftBar – un ingredient proteic din lactate și zer, care permite barelor să ajungă la un conținut de proteine ​​de până la 37%, precum și să ofere o textură moale – cu unt de arahide cremos.

Rezultatul a oferit o experiență alimentară indulgentă, care a permis afirmații precum „bogate în proteine” și „bogate în fibre”. Ingredientul a funcționat bine în bare fără maltitol și a avut teste de stabilitate la termen, a spus compania.

„Valoarea nutrițională, în special conținutul de proteine, este mai importantă ca oricând, dar produsele care nu oferă o experiență plăcută consumatorului nu vor fi achiziționate a doua oară”, a declarat Joe Katterfield, director de vânzări, sănătate și performanță Arla Foods Ingredients nutriție.

„Untul de arahide este o alegere excelentă datorită profilului său de aromă și textură, iar atunci când producătorii îl împerechează cu Lacprodan SoftBar pot crea bare indulgente fără a sacrifica funcționalitatea.”

Noul concept ar putea fi folosit de producători așa cum este sau ca bază pentru rețete cu diferite combinații de arome sau soiuri de unt de nuci, a susținut afacerea. A fost dezvoltat la Arla Foods Ingredients Application & Technology Science Center, ale cărui facilități includ acum o linie de producție pilot de bare de proteine.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *