Apulum va investi 3 milioane de euro in cresterea productiei

Producatorul de articole din portelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, ?si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 3 milioane de euro in creordm;terea productiei la fabrica din Alba Iulia. Compania a investit anul trecut alte 2,6 milioane de euro pentru achizitia de ma?sini ?si utilaje in vederea creordm;terii calitatii portelanului, produsele sale fiind destinate atat uzului casnic, cat si retelelor HoReCa.
Avem un plan de investitii de peste 3 milioane de euro pentru creordm;terea capacitatii de productie, imbunatatirea logisticii de aprovizionare ?si distribuire a produselor. In prezent, exportam aproximativ 90% din productie, piata externa fiind in plina expansiune, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum, noteaza Ziarul financiar.
Produsele fabricii din Alba Iulia sunt exportate in Italia, Grecia, Spania, Germania, Belgia, Republica Moldova, Mexic sau Rusia. Apulum produce pentru IKEA, dar mai are ?si alti clienti. Compania ?si-a extins aria de distributie in zona fostei Iugoslavii ?si in Rusia. Apulum a caordm;tigat in acest an noi clienti, companiile VilleroyBoch ?si Rosendahl.
Oficialii companiei declashy;rau anterior ca Apulum Alba Iulia a ajuns cel mai mare producatorul de portelan din Europa, productie realizata intr-o singura locatie. Proshy;dusele fabricate la Alba sunt comercializate ?si in retelele de magazine Metro, Cora, Carrefour ?si Tesco. Totodata, produsele Apulum sunt livrate si restaurantelor, cofetariilor, patiseriilor si cafenelelor, in baza unor comenzi prealabile.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *