ANSVSA – Rezultatele controalelor efectuate cu ocazia Săbătorilor Pascale în Municipiul București

ANSVSA – Rezultatele controalelor efectuate cu ocazia Săbătorilor Pascale în Municipiul București

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, medicii veterinari din cadrul Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) împreună cu cei din Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA) efectuează controale tematice pentru a asigura consumatorilor un comerţ cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

Verificările urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul

În intervalul 26-28 aprilie 2021, la nivelul municipiului București au fost verificate 51 de unități comerciale și au fost aplicate 16 sancțiuni în valoare totală de 228.000 de lei.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare peste 838 de kg de carne, din care 600 de kg carne de miel, acestea fiind dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Dintre neregulile constatate și sancționate de medicii veterinari oficiali, menționăm:

Carne comercializatăfărăexpertiză sanitară veterinară;

Lipsă elemente de identificare a mărfii;

Neasigurarea trasabilității produselor alimentare;

Deficiențe privind starea de igienă spațiilor de depozitare și comercializare.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *