ANSVSA incepe controalele specifice pentru Sarbatorile Pascale

Autoritatea Nationala Sanitar – Veterinara ?si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA va efectua, prin structurile sale teritoriale, in perioada 7 – 19 aprilie 2014, o serie de actiuni de control specifice perioadei premergatoare Sarbatorilor Pascale, pentru a asigura romanilor produse alimentare sigure, informeaza institutia.
Controalele urmaresc respectarea conditiilor sanitare veterinare ?si pentru siguranta alimentelor din toate targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare ?si unitatile de alimentatie publica. Aceste actiuni vor include toti medicii veterinari din directiile sanitare veterinare ?si pentru siguranta alimentelor DSVSA judetene, circumscriptiile sanitare veterinare ?si pentru siguranta alimentelor CSVSA , dar ?si din circumscriptiile sanitare veterinare zonale CSVZ .
In perioada 7 – 14 aprilie, va fi asigurata permanenta la nivelul DSVSA, CSVSA ?si CSVZ, inclusiv in zilele de sambata ?si duminica, vor fi afiordm;ate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil ?si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor. Medicii veterinari vor solicita, ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente locale primarii, consilii judetene, prefecturi,
ANAF, ANPC in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie ?si control.
ANSVSA precizeaza ca transportul mieilor pentru taiere se va efectua numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar ?si insotit de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum ?si de documente privind informatiile lantului alimentar conform modelului stabilit de institutie. Sacrificarea mieilor se realizeaza in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine.
In cazuri exceptionale, sacrificarea mieilor poate fi realizata ?si in spatii amenajate temporar, organizate in conditiile legii in care sa se asigure supravegherea sanitara veterinara ?si in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie. Spatiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate in zone in care nu au fost impuse restrictii din motive de sanatate a animalelor. Activitatea de sacrificare a mieilor in spatii amenajate temporar se realizeaza numai in perioada 11 – 19 aprilie, intre orele 6,00 – 17,00.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *