ANSVSA a verificat firmele care au comercializat alimente la Festivalul Neversea

ANSVSA a verificat firmele care au comercializat alimente la Festivalul Neversea

Inspectorii oficiali care activează în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, împreună cu directorul executiv al instituției, sub directa coordonare a conducerii Autorității  Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au realizat o amplă acțiune de consiliere și verificare a unităților de alimentație publică care își vor desfășura activitatea în cadrul Festivalului Neversea.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a se asigura protecția sănătații participanților la festival sub aspectul siguranței alimentelor, prin verificarea respectării tuturor condițiilor și cerințelor de igienă.  

Cu acest prilej, operatorii din sectorul alimentar au fost consiliați și instruiți cu privire la respectarea condițiilor de igienă, de întreținere a spațiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare și de aplicare corectă a prevederilor legale, privind trasabilitatea produselor.

De asemenea, au fost verificate 53 de unități de alimentație publică, care vor comercializa preparate culinare și băuturi participanților la festival.

Pe toata perioada desfășurarii festivalului, activitatea de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a fost asigurată de echipe suplimentare, sprijinite logistic de DSVSA Constanța și un laborator mobil.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *