ANPC: Jale în alimentația publică din Teleorman

ANPC: Jale în alimentația publică din Teleorman

Echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman au realizat verificări, ca urmare a unor sesizări venite din partea consumatorilor, la operatori economici din județ, care își desfășoară activitatea în diverse domenii, cum ar fi: transport public de persoane, comerț, panificație și alimentație publică.

În urma verificărilor au fost aplicate, până la această oră, amenzi contravenționale în valoare de 60.000 de lei și s-au dispus măsuri complementare de oprire de la comercializare a produselor alimentare găsite cu probleme.

Echipele de control au constatat următoarele:

– La Cernea Zamfir IF a fost găsită la vânzare telemea etichetată provenind din Bulgaria, fără a avea precizată data limită de consum.

– La SC BUSINESS KRN LUCICOM SRL s-au aplicat sancțiuni pentru faptul că operatorul economic desfășura activitate de bar fără a fi autorizat în acest sens și pentru comercializarea unor produse alimentare fără precizarea elementelor de identificare și caracterizare.

– La Cantina de ajutor social, administrată de Directia de Asistență Socială a Municipiului Alexandria, s-au constatat următoarele abateri:

nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare impuse de producător, prin schimbarea stări termice a produselor

utilizarea unor produse alimentare fără etichete care să precizeze elementele de identificare și caracterizare a acestora

utilizarea, în bucătărie, a unor ustensile degradate, cu email sărit și urme de rugină

utilizarea unor spații de depozitare a legumelor într-un beci insalubru, cu scări și pereți degradați, cu mucegai

prezența insectelor (muste, gândaci morți) în spațiile de depozitare și în cele de gătire

utilizarea hotei, a aparatului de aer condiționat și a frigiderelor neigienizate

existența geamurilor si a grătarelor din fier de la geamuri neigienizate.

– La fabrica de pâine și produse din panificație aflată în proprietatea SC ROFAL SRL, au fost depistate următoarele nereguli:

nerespectare condițiilor de depozitare a făinii de panificație și patiserie,

prezența insectelor (pânze de păienjeni) în spațiile de producție și depozitare

utilizarea unor tăvi pentru coacerea pâinii degradate, neigienizate și deformate

utilizarea în procesul de producție a unor produse nesigure cărora nu li se putea stabili termenul de valabilitate și care nu aveau precizate elementele de identificare și caracterizare

utilizarea unor produse cu data durabilității minimale depășite

– La SC Tabcris Prodcom SRL, care administrează un restaurant din municipiul Alexandria, au fost constatate următoarele nereguli:

Nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor recomandate de producător

Utilizarea produselor alimentare fără elemente de caracterizare

Neinformarea, în lista meniu a alergenilor, pt fiecare preparat in parte

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi asigură pe cetățeni că va supraveghea piața ca și până acum și va verifica modul în care legile în vigoare și drepturile consumatorilor sunt respectate de către operatorii economici, în timpul actului comercial. Biroul de presă

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *