Angajamentul Ferrero cu ocazia Săptămânii Mondiale a Ciocolatei

Angajamentul Ferrero cu ocazia Săptămânii Mondiale a Ciocolatei

Cacao este produsă în zonele tropicale din Africa, America de Sud și Asia de patru până la cinci milioane de mici fermieri. Cacaoa pe care o folosim provine în principal din Africa de Vest și Ecuador și îndeplinește aceleași cerințe de calitate pe care le aplicăm tuturor materiilor noastre prime.

Cacao este derivată din păstăile de cacao, care cresc pe arborii de cacao. Fiecare păstaie conține zeci de semințe mari, iar atunci când acestea sunt supuse unui proces special de fermentare și uscare, devin boabe de cacao.

Provocările cu care se confruntă fermierii de cacao din Africa de Vest sunt complexe. Acestea necesită organizații, guverne și parteneri din industrie să lucreze împreună pentru a genera schimbări pozitive la scară largă – dincolo de lanțurile noastre individuale de aprovizionare.

Lpornind de la aceste realității, Ferrero susține într-un comunicat citat de RetailDetali că lucrează în parteneriat cu furnizorii, organizațiile non-profit și de fermieri pentru a aborda problemele agricole, sociale, de mediu și de afaceri în cultura de cacao, pentru a genera schimbări semnificative pe teren și pentru a îmbunătăți mijloacele de trai ale fermierilor și ale comunităților lor, pentru a proteja drepturile copiilor. și să protejeze capitalul natural. În document se mai precizează:

”Capsule finale și redimensionate

În această Săptămână Mondială a Ciocolatei, dorim să sărbătorim și să împărtășim modul în care sprijinim și lucrăm în colaborare cu comunitățile noastre locale și prin programul nostru de sustenabilitate. Proiectele includ:

World Cocoa Foundation, din care suntem membri pe termen lung, pentru a identifica nevoile fermierilor de cacao și a comunităților acestora și pentru a dezvolta planuri de acțiune ca răspuns.

Inițiativa internațională pentru cacao pentru a identifica nevoile agricultorilor de cacao și pentru a dezvolta planuri de acțiune pentru a ajuta la abordarea muncii copiilor în comunitățile cultivatoare de cacao.

Salvați Copiii​ pentru a implementa programe de dezvoltare comunitară centrată pe copil pentru a pune în aplicare mecanismele de protejare a copiilor și de a oferi oportunități copiilor prin accesul la educație de calitate și la facilități de bază.

Inițiativa Cacao și Păduri (CFI), ​al cărei membru fondator suntem, pentru a pune capăt defrișării și a reface suprafețele de pădure din țările producătoare de cacao Coasta de Fildeș și Ghana.

Sprijinirea proiectelor locale aflate în derulare în regiuni a condus la unele dintre următoarele realizări cheie în anul 2019/20:

267 de comunități din Coasta de Fildeș și Ghana au fost sprijinite prin Programul de dezvoltare comunitară

Aproape 118.000 de fermieri au fost instruiți în Bune Practici Agricole, iar 31.000 de fermieri au fost instruiți în abordarea Climate Smart Cocoa

Peste 157.000 de fermieri au primit o primă în numerar pe lângă prețurile pieței de cacao

Peste 164.000 de hectare au fost acoperite de evaluările noastre de risc de defrișare

Peste 700.000 de arbori polivalenti au fost distribuiți pentru plantarea în fermă

Ne angajăm în aprovizionarea de calitate, etică și durabilă

Calitatea cacaoi pe care o folosim în produsele noastre contează cu adevărat; standardele noastre de calitate sunt atât de stricte încât doar 30% din producția mondială de cacao îndeplinește criteriile cerute pentru rețeta produselor noastre. Amestecăm cu experiență cacaoa noastră cu alte ingrediente, cum ar fi laptele, pentru a crea gamele noastre Ferrero Rocher, Nutella și Kinder.

În fabrica noastră, fiecare boabe este pregătită, prăjită și măcinată, pentru a crea un lichid de cacao. Dar angajamentul nostru față de calitate nu se oprește aici.

Este esențial să ne îndeplinim promisiunea față de comercianții cu amănuntul și consumatorii de a oferi produse nu numai de cea mai înaltă calitate și prospețime, ci și produse într-un mod responsabil.

Ca parte a programului nostru Ferrero Farming Values, ne angajăm să sprijinim și să îmbunătățim sustenabilitatea culturii de cacao pentru a avea un impact pozitiv și de durată.

De aceea, ne angajăm în aprovizionarea etică și durabilă de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare:

-Ne aprovizionăm cu cacao 100% durabil, verificat prin scheme gestionate independent, cum ar fi Rainforest Alliance, Fairtrade și altele

-Boabele noastre de cacao sunt pe deplin trasabile până la ferme – asta înseamnă că știm exact de unde provine cacaoul nostru

-Folosim tehnologia pentru a mapa fermele și zonele de aprovizionare, astfel încât să le cunoaștem locația, dimensiunea și productivitatea

-Fermierii redimensionați definitiv

Ne simțim privilegiați că mărcile noastre precum Nutella și Kinder au devenit preferatele familiei în Marea Britanie. Odată cu aceasta vine și responsabilitatea de a face produse care au calitatea la inimă.

Vom continua să ne consolidăm programul de durabilitate a cacaoului și vom continua să colaborăm cu partenerii noștri din industrie pentru a obține un impact pozitiv și de durată asupra lanțului valoric al cacaoului;

Ne pasă de aceste detalii pentru a garanta calitatea și bucuria produselor noastre unice, astfel încât comercianții cu amănuntul și consumatorii noștri pot fi siguri că cacaoul pe care o folosim este întotdeauna durabil și obținut în mod responsabil”.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *